意見反饋
義工

自由講場 今日: 458|主題: 1010512

跳至
兩個阿婆,抱港生大陸BB 磅仔. 唉~~~

民房

國民生產總值:41

兩個阿婆,抱港生大陸BB 磅仔. 唉~~~

前天去瑪麗覆診,排隊比錢時, 見到兩個阿婆各自抱住BB, 站在大堂傾計.

一個老到手震, 一個滿頭白髮. 佢地嘅對話真係令我憤怒及感嘆.

阿婆 A 講: 我個新抱 o係 大陸, 所以我抱個孫來覆診
阿婆 B 講: 啊.... 係呀.... 我都係呀! 我新抱在大陸睇住個大孫,咁我抱細孫來磅仔囉 ~~

唉..... 我相信好多人都有望果兩個阿婆, 因為阿婆真係好老啦, 好驚佢手震, 抱唔住個 bb, 所以好好奇心咁不停望住阿婆. 估唔到會聲到咁嘅對話 ~~~

唉 ~~~

侯爵府

國民生產總值:21529

Re: 兩個阿婆,抱港生大陸BB 磅仔. 唉~~~

唉,d納稅人養埋li d大陸人...hk政府,你肯做野未ar? :-( :tongue:

大宅

國民生產總值:3025

係囉! 無夠政府!

子爵府

國民生產總值:11631

男爵府

國民生產總值:5226

侯爵府

國民生產總值:24209

好媽媽勳章 畀面勳章

呢d人都仲未算係最cheap果班, 最cheap既d係老公同老婆2個都唔係香港人, 都走落黎生, 白做蛀米大蟲

公爵府

國民生產總值:26145

hashtag影視迷勳章

咁如果呢兩個bb

珍珠宮

國民生產總值:49668

小黑咪 寫道:
呢d人都仲未算係最cheap果班, 最cheap既d係老公同老婆2個都唔係香港人, 都走落黎生, 白做蛀米大蟲

絕對同意

既然個 bb 既 爸爸係 hk人, 都冇野可講
只係戥果2個婆婆辛苦

男爵府

國民生產總值:7681

寶石宮

國民生產總值:286956

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 我的育兒心得勳章 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

別墅

國民生產總值:738

複式洋房

國民生產總值:241

大宅

國民生產總值:1911

咩人都有

禁止訪問

國民生產總值:205825

畀面勳章 環保接龍勳章

水晶宮

國民生產總值:68879

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

小黑咪 寫道:

agree

大宅

國民生產總值:1120

豬丙豬丙......

民房

我只係見到兩個阿婆, 見唔到其他人. 肯定見唔到有男人. 所以我都唔知個老豆係唔係香港人. 不過, 唔係嘅機會都幾大. 因為那兩個阿婆個樣有少少大陸, 可能係好多年前, 落來香港嘅.

but anyway, 阿婆都幾慘 :-( 又有抱住個孫, 又要咩住個好大嘅背囊(應該係成袋 BB 野), 都幾辛苦....

當時真係好驚佢抱唔住架 ~~

複式洋房

國民生產總值:337

小黑咪 寫道:

agree

民房

好心就返大陸生啦...... 自己都照顧唔到個仔 !!!

唉.... 都唔知點解可以咁恨心 ~~

王國長老

國民生產總值:51783

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

婆婆真係慘,有

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.