意見反饋
義工
[2006年] 今日15度,同BB著幾多衫出街街先啱>_<?

複式洋房

國民生產總值:174

今日15度,同BB著幾多衫出街街先啱>_<?

好冻呀!!! 同BB著幾多衫,著啲咩衫???
老公仔I LOVE YOU !!! 晴晴I LOVE YOU TOO!!! [img align=left]http://my.so-net.net.tw/petitpois/msn/emotion/365/Emotion_036526_9c_WWW_CAKE_IDV_TW.gif[/img]

大宅

國民生產總值:2528

Re: 今日15度,同BB著幾多衫出街街先

我住元朗仲凍,9點同囡囡去健康院(今天4個月),著羊毛底衫+連身衣(甲x衣)+大睡袍(歲幾大的size)+外圍一張包被(連hat)去到健康院俾姑娘睇佢時發現佢標汗就話我使唔使咁多衫喎?! 咁外面又風又雨驚凍親佢嘛! 佢去到健康院時又訓o左咪廢事搞醒佢除衫囉 :mrgreen:

大宅

國民生產總值:1148

Re: 今日15度,同BB著幾多衫出街街先

今日原來得15度, 我同bb出街時, 佢只係著左1件短袖,1件body加帽仔, 另外1張毛巾被及1張包被, 但個傻豬仔都瞓得好”淋”,我相信佢夠暧掛! 

大宅

國民生產總值:4524

Re: 今日15度,同BB著幾多衫出街街先?>_<?

手仔暖就即係夠衫架喇,相反手仔凍就要加衫囉,我出街多數都會帶多一件衫(驚嘔奶整濕衫),多總好過小嘛

3.315kg

大宅

國民生產總值:1148

我都會帶多件衫仔, 不過我個bb好鬼衰,次次瞓覺就大字型,手仔永遠申出被度,試過mo佢隻手凍凍的,咪幫佢著多件衫,點知佢發我皮4向我投訴熱得擠
有時真係唔知佢凍定熱?次次都係估估吓囉

別墅

國民生產總值:577

我唔敢帶佢出街呀!因為天氣特然之間咁凍,驚佢唔習慣,話晒佢成世女都未試過咁凍架嗎!
我通常比佢著一件底衫,一件羊毛衫,一件厚do既面衫.如果要去街就加多件大睡袍同埋一張被.
c 啦!我隻手咁凍,搞到我唔咁摸佢呀!

複式洋房

國民生產總值:171

AH! Do we need to use the electrical warmer when take the bath with our little baby today ???

Teresa

大宅

國民生產總值:1979

geminiwsl 寫道:
AH! Do we need to use the electrical warmer when take the bath with our little baby today ???

Teresa

electrical warmer 我就未咁快用住, 我覺得都未係好凍..

上次去健康院問姑娘, bb 手腳凍代唔代表 bb 凍,
姑娘話唔係咁計, 佢話只要 bb 背脊暖就 okay,
唔好因為 bb 手隻凍就勁幫佢著衫.
coz bb 係好怕熱 ga~

次次阿 b 去 99 度,
佢就話 bb 手隻凍, 係咁幫佢著衫 (係室內 wor)
我個 b 係超大汗個種,
次次都搞到阿 b 一大陣臭汗味... ?-(

大宅

國民生產總值:1742

今朝同亞女去打針,著左:
3件底衫(薄身連身outfit) + 抓毛body + 包被
出到大廈門口,又風又雨,我攬實亞女,感覺好溫暖

別墅

國民生產總值:577

dearst:
咁有係,我自己出名冷血,都成日會手凍腳凍,但我本身都唔係好凍.我唸bb都會係咁.

複式洋房

國民生產總值:174

係呀!係呀!佢呢世女第一次咁凍! 真係驚佢唔小心冷親,俾99同婆婆鬧!!! 所以今日無帶佢去街街咯!明天啦!好似你地咁比佢著4,5件再加多張被,應該NO PROBLEM啦!!!     我隻手都係好凍,唯有唔好摸佢塊面仔啦!等暖D先摸囖!!!
老公仔I LOVE YOU !!! 晴晴I LOVE YOU TOO!!! [img align=left]http://my.so-net.net.tw/petitpois/msn/emotion/365/Emotion_036526_9c_WWW_CAKE_IDV_TW.gif[/img]

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.