意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 84|主題: 127293

想炒印傭,應點安排?

別墅

國民生產總值:872

想炒印傭,應點安排?

我的印傭做了一年半,愈來愈差,說了很多次都沒有改善, 我想炒了她, 應點安排呢? 謝謝!

大宅

國民生產總值:3297

Re: 想炒印傭,應點安排?

首先你自己諗住比一個月錢佢走定係比一個月通知佢 佢先. 因為咁樣做法都有d唔同. 我自己係12月1日就比咗1個月通知佢叫佢做埋31日號. 咁我之前就同咗我個agency 講話我要咁做, 咁佢就幫我prepare 有關文件比佢印羅. 所以你要自己諗清楚呀!

珍珠宮

國民生產總值:48091

畀面勳章 大廚勳章

你要唔要先再搵個新工人,然後先炒佢會好些,但千其唔好比佢知,廢事仲差個現在,冇晒心機做野!

別墅

國民生產總值:872

Thanks for all your comments. 我今天已经通知了agent, 她说会帮我换一个新的, 需时3个月。 我家有15个月大的BB, 所以我希望抄她时要她当日离开。
另外, 抄她当日可否叫agent 在场呢? 我惊吾知点handle好!

珍珠宮

國民生產總值:48091

畀面勳章 大廚勳章

agent會知點做,佢地話新工人一到,你就帶個舊工人番公司,再於街上行個圈,番公司再帶個新工人走,咁做會好d!

複式洋房

國民生產總值:360

If it is possible, I would suggest you to bring your baby to somewhere else before you fire your maid, e.g. grand parents' home. In case, your maid becomes crazy, she can't hurt your baby.

禁止訪問

國民生產總值:232

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.