意見反饋
義工

自由講場 今日: 222|主題: 1010322

請問小朋友發燒,飲保擴力是否有助退燒?

民房

國民生產總值:6

請問小朋友發燒,飲保擴力是否有助退燒?

如題
Thx

侯爵府

國民生產總值:21080

好媽媽勳章

Re: 請問小朋友發燒,飲保擴力是否有助退燒?

無聽過播~ 寶擴力只係可以補助電解質, 嘔就有用...
發燒... 飲多d水就得啦

公爵府

國民生產總值:27357

好媽媽勳章

叉燒媽咪 寫道:

冇錯, 我都係咁聽話

飲多d水就有用

民房

國民生產總值:6

bby 寫道:
[quote]
叉燒媽咪 寫道:

冇錯, 我都係咁聽話

飲多d水就有用 [/quote]

謝謝!

大宅

國民生產總值:4539

發燒事小, 原因事大, 快D睇醫生揾出發燒原因, 對正下藥啦!!

水晶宮

國民生產總值:65877

畀面勳章

保礦力係要黎補充流失既水份,唔係用黎退燒架~

男爵府

國民生產總值:7113

我仔細個時成日都發燒, 一燒就7日。

去睇醫生都係開退燒水同電解水(似寶礦力沖劑), 所以我燒都會比寶礦力佢飲, 同埋比乳酸亞仔飲。 因為小朋友食葯都食到口淡, 齋水都唔願飲, 奶又唔食, 但飲寶礦力同埋乳酸, 好肯飲及好快就精神。

水晶宮

國民生產總值:64909

叻叻勳章 畀面勳章

寶礦力只係對痾嘔有用...因為可補充碳水化合物...發燒...唔可以亂黎架!! 睇醫生比退燒藥啦

大宅

國民生產總值:2809

你可以用和暖水同小朋友沖涼/末身, 緊記唔好用凍水呀, 因為人體皮膚熱漲冷縮, 如果用暖水末身, 毛孔擴張, 會幫助散熱的. (但要小心沖涼時避免攝親).

版主

國民生產總值:138070

2018勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

今日天氣咁凍, 如果又除衫又著衫....怕"攝"親呀
不妨濕條毛巾抹額頭, 腮位, 耳仔等等, 小朋友會舒服d, 又唔怕凍親........

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.