意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 0|主題: 77764

訓唔到天光

民房

國民生產總值:23

訓唔到天光

點解我個B已經有8個半月大,但係一晚醒幾次,有セ解決方法? :-( :-( :-(

別墅

國民生產總值:541

Re: 訓唔到天光

我個囡囡都係呀, 佢已經10個月大, 但係晚晚都訓得唔林, 時時會"依依唔唔", check過唔係要換片, 又唔係熱/凍/肚餓.... 請教大家有無好方法, 令bb訓得好d, 可以一覺訓到天光呢?

大宅

國民生產總值:1238

我個囡囡都係呀, 已經7.5個月大, she wakes up at 5:00am every morning.

別墅

國民生產總值:560

咁你地bb幾多點目訓架

大宅

國民生產總值:1224

my son is 15-month-old now but still wake up at midnight

民房

國民生產總值:22

你可以試吓用被仔包住佢,因為佢覺得無安全感,所以就會醒,我仔仔4個月大用到依家,好work喎!

大宅

國民生產總值:1720

don't watch TV, take a bath before sleep

複式洋房

國民生產總值:260

我個b三個月大啦, 一晚至少醒兩次, 最衰個次可以一晚醒5次, 救命

複式洋房

國民生產總值:440

我阿b已經16個月大啦,都係梗,一晚最少醒3次,最多可以醒7,8次,我真係好苦惱...... :-( :-(

別墅

國民生產總值:541

dadachiu 寫道:
你可以試吓用被仔包住佢,因為佢覺得無安全感,所以就會醒,我仔仔4個月大用到依家,好work喎!

請問點用被仔包住佢? 佢會踢走被仔喎? 淨係包肚? 咁用肚臍布得唔得? 但係... 會唔會背脊"硬"住唔舒服, 或對脊骨唔好?

男爵府

國民生產總值:6328

我仔仔廿二個月都係夜晚一定要喊一次,有時幾次...
唉...真係慘

大宅

國民生產總值:2090

my1215sui 寫道:
我仔仔廿二個月都係夜晚一定要喊一次,有時幾次...
唉...真係慘

同你exactly一模一樣 :-(

別墅

國民生產總值:746

我想知你地bb幾點起身?同幾點下午覺呀?晚上幾點比bb訓呢?我女女細個時同你地有一樣煩惱....但只要令到bb好累好累..甘佢夜晚就會一覺訓到天光(但我有比奶咀佢食)... :lol:

禁止訪問

國民生產總值:2729

大宅

國民生產總值:3602

bb係咪驚呀?

我個女間中會起身,但係因為賴濕左唔舒服(即係d衫濕晒><),間中就想食奶...

而且我係同佢訓架...咁有安全感d...好少會無端端醒左唔訓囉...
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

別墅

國民生產總值:705

我囡囡之前都有不過就4個月大..因為肚餓現在都小了,因為晚上10-11才睡,所以早上7-8就起身,下午佢自已唔會睡太長時間,每一段都是30分鐘到45分鐘^^
http://www.babyhome.com.tw/ka_yan
Facebook: [email protected]

民房

國民生產總值:22

用被仔包住佢,是令佢覺得比媽媽抱住,bb半夜甦醒過來,好多時是因無安全感,因為他們重未識應環境,同在肚內不同,他們在肚內是被胎水包圍,所以用被仔包住佢是令佢覺得安全同舒服
np 寫道:
[quote]
dadachiu 寫道:

請問點用被仔包住佢? 佢會踢走被仔喎? 淨係包肚? 咁用肚臍布得唔得? 但係... 會唔會背脊"硬"住唔舒服, 或對脊骨唔好? [/quote]
你要用被仔包佢全身,你驚佢踢被咪用安全扣針扣住佢,放心唔會唔舒服

該用戶已被刪除

禁止訪問

國民生產總值:2729

該用戶已被刪除

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.