意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 69|主題: 38996

有關第三者

大宅

國民生產總值:1047

有關第三者

是否要第三者願意離開, 男人先會捨得回家 ?

別墅

國民生產總值:845

睛靈勳章

Re: 有關第三者

我覺得如果個係個女纏住個男就係 , 如果係個男纏住個女就唔係 !! 就算第三者願意離開 , 男人會"先選擇"返屋企並唔代表唔再出去 !
~ KIT KIT & KIT KIT DADDY , I LOVE U ~

公爵府

國民生產總值:28388

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我相信唔係個個男人都會回頭是岸

大宅

國民生產總值:1047

你講得啱, 雖然唔可以叫永遠留係度, 但起碼會番嚟呀. 若然第三者唔走, 係永遠都唔番嚟囉

男爵府

國民生產總值:6617

雖然個男人會返0黎,但佢走得一次就有第二次。唔會永遠留底

民房

國民生產總值:21

唔一定,男人都有權選擇,男人有時做錯左都會浪子回頭.有些覺得玩落唔好玩就閃,又可能還是覺得屋企個件最好,男人都識得比較既,主動權唔一定在第三者處.

男爵府

國民生產總值:8478

好媽媽勳章

唔一定,男人都可以決定自己的去向

大宅

國民生產總值:2324

就算返嚟,難保將來無第四者、第五者。

別墅

國民生產總值:783

對,我個 C 6 就係, 8 年前係咁,而家又犯。所以佢唔認,知自己錯。咪一路話要離婚!

水晶宮

國民生產總值:58458

vanvan,

而家又犯。所以佢唔認

咁佢用乜理由要離婚?

健康的生活態度 - 其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。

「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

別墅

國民生產總值:783

沒有理由!但之前話對我已經沒感情,好憎我。
Of course 佢已變心 !

水晶宮

國民生產總值:58458

vanvan,

呢個佬唔要也吧!

健康的生活態度 - 其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。

「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

子爵府

國民生產總值:14300

vanvan 寫道:
沒有理由!但之前話對我已經沒感情,好憎我。
Of course 佢已變心 !

禁既說話都講得出...尼條死佬唔x死都無咩用架啦...

禁止訪問

國民生產總值:232

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

如果第三者自動離開...就算個男人自己返黎...都有可能會再出去滾...其實問題唔係第三者到...係係男人到...

[url=http://lilypie.com][img]

洋房

國民生產總值:70

很多第三者本也只不過想交一個朋友,對方有伴侶,她認為無所謂,之不過是交一個朋 友。誰知,女人會把知心人變作情人。

女人是有這種傾向的,女人的伴侶,就同樣是她最好的朋友。 成為第三者的女人,最後哭死也捨不得離場,為的是因為寂寞。她失去這個男人,就連心靈溝通的對象也沒有。為了不那麼寂寞,她寧願與別人分享。

女人做得成第三者,因為情人關係中,有那朋友的因素。她容許男人另外身邊有人,因 為適當時候,她只視他為朋友。朋友,就可以身伴另有別人。

男人當上第三者,因為男人非常深愛那個女人。一旦男人成為女人的第三者,他對這份愛情,付出都比誰多。

一個男人肯與另一個男人分享一個女人,如此毫無男性尊嚴的事,只因為深愛才做得成。
男人,不想與這個女人做朋友,他是想獨霸她。

由古至今,當一個男人成為第三者之後,他就會掀起一場暴戾的戰爭。男人當上第三者就殺機重重。

當然,也有男人只因為色情、貪玩而成為第三者。這些情況我們暫且不理會,真正要追究的,是有愛情的三角關係。

一個男人,成為第三者,比女人做第三者更痛苦。

民房

國民生產總值:29

對於我老公曾經發生的第三者,我都唔係好明整件事,以下只是我自己的分析及假設.
1. 老公明顯對這第三者沒有愛,唔明點解佢會搭上了:
因這女人向我爆左件事出黎後,老公好驚我離開佢,已沒有再與這女人來往. 我同老公講既然你攪得呢個女人,又生埋仔,點解唔同佢一齊,佢走我唔會阻佢.但老公說從頭到尾都沒有想過同呢個女人一齊,同佢絕對無感情,當時或者咁啱係生意上不如意,又唔想同我講所以唔覺意比個女人穚左埋身,自己絕對沒有想過唔要自己家庭

2. 個女人已有左細路(跟我老公姓):
但老公說不是他的, 老公說出世紙上沒有他的名及姓名可由那女人任意改,又說那女人自己在外面都有不少男朋友.同時佢承認只係同個女人有過幾次x接觸.
那私生子是老公的機會是一半半, 首先樣子不像.其次如果真是他的,他點會咁忍心唔見佢.

3. 為何那女人亦不再搵我老公:
估計她自知係自己不顧一切引誘我老公在先,又知我老公唔會同佢一齊,所以沒有再”冤”住我老公.
,
4. 估計老公究竟為乜同呢個女人一齊:
我信老公開始時沒有想過會攪到咁,一來那女人是寡婦,加上年紀亦不少了,又老過我老公.但就有點錢,老公曾向她借錢救急,那女人當然樂意咁做,但所有錢已還清了.
我亦相信這女人一早便看上我老公,佢好識利用機會,最初是利用買保險為名,又介紹朋友比我老公識,而我老公又真的好需要這種連帶關係去擴大朋友圈子, 慢慢將這女人視為朋友,這樣發展落去,順理成章比個女人有機可乘
點解我話佢一早就咬住我老公唔放,因為係佢未得手的初期,一個聖誕夜我們在家慶祝時,發現這可疑女人打電話搵我老公,我亦自以為好醒目咁搵左個女人的朋友(因是這朋友介紹佢給我老公識的)我同這朋友講叫這女人不要再咁夜搵我老公,我以為係咁意講下,佢會知難而退,所以我亦沒有再跟進,點知這女人會咁賤,係要攪人老公.

結論,一半同意bitbit007 所說,很多第三者事件都由朋友開始, 但好明顯這女人早有預謀的先友後鈎,等我老公無戒心,我仍然相信老公唔會亦唔會因色情及貪玩而主動搭上這女人.佢亦唔係話一睇見就想同佢上床果種人,或者咁啱係一個低潮,忽然有個希望,有人好重視你落力介紹生意給你,你會好感激,就咁糊里糊塗…..
以上都係我的估計及想法,我唔係想幫老公講說話,因為佢的確做錯了,男人係無定力的,如果沒有呢種女人投懷送抱,相信絕對可減少這種事發生.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.