意見反饋
義工

自由講場 今日: 2987|主題: 1009577

跳至
你地結婚時老公比幾多禮金?

大宅

國民生產總值:3583

你地結婚時老公比幾多禮金?

其實媽咪會唔會問你會比幾錢.....?
媽咪會同我講定同男家講架.....?

子爵府

國民生產總值:12454

Re: 你地結婚時老公比幾多禮金?

我媽咪講明要4萬

大宅

國民生產總值:3583

如果冇咁點......(會唔會另個男仔好冇面)

伯爵府

國民生產總值:17698

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有D媽媽會開聲同你老公傾要幾多禮金.
有D媽咪會無所謂只要係你地能力之內比(即係唔會講明要幾多)
睇下你媽媽係邊種啦.

[img][/img][img align=left

大宅

國民生產總值:4286

媽咪話隨意
老公比左6位數

子爵府

真係要睇你媽咪係邊種人

我有咗BB結婚,我mami講明冇4萬落咗個BB,結果我C6連續返通頂揾$$$$$
Bo^.^Bo 寫道:

超級版主

國民生產總值:73380

2018復活節勳章 2018勳章 KMALL特別版勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lo8189 寫道:
真係要睇你媽咪係邊種人

我有咗BB結婚,我mami講明冇4萬落咗個BB,結果我C6連續返通頂揾$$$$$

得罪講句,你阿媽係咪人黎架,無四萬禮金就要你落左個 bb,俾著我註埋冊都唔話佢知添呀!
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

男爵府

國民生產總值:5482

我結婚時老公比咗HKD18,000做禮金, 另外送大禮所有駛費大約用咗HKD20,000, 擺咗36圍酒, 係聯婚男女家各18圍, 女家既禮金比晒阿媽, 計下條數如果每人封HKD500人情既話, 應該有HKD108,000既~~~

伯爵府

國民生產總值:17698

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

講得好呀~~
miriam 寫道:
[quote]
lo8189 寫道:
真係要睇你媽咪係邊種人

得罪講句,你阿媽係咪人黎架,無四萬禮金就要你落左個 bb,俾著我註埋冊都唔話佢知添呀![/quote]
[img][/img][img align=left

複式洋房

國民生產總值:337

你可以自已先同媽咪傾吓,睇吓佢想

琥珀宮

國民生產總值:196777

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

唔係我老公比架,係我奶奶比架,本應我地想旅行結婚,我媽咪都話好架,點知我奶奶話一定要擺,我話...我地無錢架...跟住咪佢比囉!咁我阿媽話要求左兩三萬禮金加五圍酒席囉....

伯爵府

國民生產總值:17166

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我媽咪象徵式收老公10,000,then 媽咪轉頭畀番我。
放低自己,尊重別人
提升內蘊,不為別人為自己

伯爵府

國民生產總值:16114

好媽媽勳章

原本諗住唔擺酒88,888.-; 本來都應承左, 後尾我老母屎忽痕要擺酒, 最後擺10圍, 咁禮金就48,888.-, 所有禮就阿媽收.
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

大宅

國民生產總值:3789

lo8189 寫道:
真係要睇你媽咪係邊種人

嘩,咁都得.

超級版主

2018復活節勳章 2018勳章 KMALL特別版勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我就一萬蚊禮金,另外我地唔擺酒,媽咪收多一萬係請至親食飯用,不過 d 禮金最終咪變晒金器俾我,重要洗突添•
其他餅咭呢 d 我都唔記得左條數 lu•
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

子爵府

我地當年好細個,所以冇唸過唔比!

其實係我爸話要四萬禮金,我媽一直唔出聲,最後D$比咗呀媽,佢就買咗一萬左右金器比我,但冇回禮!
miriam 寫道:
[quote]
lo8189 寫道:
真係要睇你媽咪係邊種人

得罪講句,你阿媽係咪人黎架,無四萬禮金就要你落左個 bb,俾著我註埋冊都唔話佢知添呀![/quote]

子爵府

國民生產總值:13759

我媽咪冇話比幾多架~~
我老公本身話比50000蚊既~~
但係我99話唔好意頭~~
所以就比左60000蚊呀

超級版主

lo8189 寫道:
我地當年好細個,所以冇唸過唔比!
其實係我爸話要四萬禮金,我媽一直唔出聲,最後D$比咗呀媽,佢就買咗一萬左右金器比我,但冇回禮

你係咪要監護人簽名先可以結婚呀?
若果係咁就真係焗住要俾,但都無理由講野講到咁絕囉•

子爵府

國民生產總值:13759

妳媽咪咁都有ga
lo8189 寫道:
真係要睇你媽咪係邊種人

我有咗BB結婚,我mami講明冇4萬落咗個BB,結果我C6連續返通頂揾$$$$$ [quote]
Bo^.^Bo 寫道:
[/quote]

男爵府

國民生產總值:6617

我媽咪話佢係嫁女唔係賣女,所以求其俾$3800就得,佢話最緊要老公對我好就得。但我老公就話太少,結果俾0左$38000另加20圍酒席。

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.