跳至

首頁
34567...27

尾頁

別墅

Re: 有無住黃大仙翠竹花園的媽咪?

ngyy123

發記搬左, 應該有派咭片去信箱.

別墅

我的晾衣架整好了, 但我沒有找發記, 因有天我行經翠竹與鵬程苑中間的通道(行去搭1 號巴士) 見到有個晾衣架放了那裹 寫上更換晾衣架$350 故我幫襯了佢, 但我不是换$350 那種,因我嫌太細了,換了$550, 那種, 因有6 條繩和長d 好用d

別墅

原來係咁, 不過我好怕涼衫出去, 剛剛星期日,好似最頂層用水喉射水清潔冷氣機, 啲污水落晒樓下

男爵府

Hi, 我係新會員,都係住翠竹架,我個bb仔8個月大, 可否一齊傾吓呀?請問黃大仙有冇好嘅兒科醫生睇呀?我只係睇過陳天恩咋.

大宅

你住係第幾座呀 ?
睇兒科 doctor 我會去太子睇江炳輝.
佢好細心, 有耐性.
我個仔 3 歲開始睇佢.
而家已經 8歲.
我個侄仔 9個月大都係睇佢.
$180 - $200 一次.

男爵府

bryan媽媽 :
我都係住14座架, bb剛剛傷風,流鼻水及咳咳,仲有啖添,睇咗陳天恩,食咗2日葯都未好,都唔知仲睇唔睇佢好!但係去太子又太遠喎,好似有d唔係咁方便.但係都好多謝妳的答覆.

大宅

你住係幾樓呀 ? 我住20樓.
你可去新蒲崗創興銀行旁邊趙文莊醫務所都 ok 或者
鳳凰村何志申都 ok .

男爵府

可能我哋有見過都唔出奇呀! 我今日都唸住去睇吓何志申, thanks!

我想請問點整張大頭相架,我試咗幾次佢都話error呀!

[ 本文章最後由 kelvinbb 於 08-6-6 13:26 編輯 ]

別墅

kelvinbb:

HI! 我個囡是看商場阿伯的, 因阿伯經驗老到,我又在醫院做, 雖然佢不是兒科醫生, 但佢是有料之人

男爵府

ngyy123,

thanks!

大宅

ngyy 123,

我講一個很不開心的經歷比你知, 當年我生bryan 的時候,
我d野遲左2 個月, 我自己check係有左, 跟住去佢到check 點知佢話唔係. 后來我唔信再找多一個doctor check多一次.
證實真係有左.原來商場個doctor用d野係過期.從此我冇去睇佢.大家小心.

別墅

WELLCOME kelvinbb

妳個 bb 同我差唔多大, 可以約你出來玩 lu~~~
其實 14座 係邊呢?

大宅

Piyopiyo & Kelvinbb,

因為我而家等緊個新的工人來, 同埋我又唔使番工.好得閒.
所以我而家幫我媽媽湊緊我個侄仔, 佢9個月大, 下次約埋一齊出來玩.

我自己個仔已經9歲啦, 都唔使我湊.所以我好悶.
佢自己溫習同做功課, 唔使我操心.成績都算中上.
可能間學校好嚴, 佢已經習慣左.

有時間上bk傾下湊仔經.

:lol: :lol: :lol:

男爵府

bryan 媽媽 & piyopiyo525,

我星期一至六都要返工, 平日就比較忙, 下次可以約埋星期日一齊去商場tea一tea 吖.

別墅

好哇!!! 我又要去, 請預埋我

男爵府

piyopiyo525,

14座在1座隔離呀!

大宅

kelvinbb,

妳平時要番工, 妳個大bb邊個湊 ?

男爵府

奶奶囉 ! 所以我每朝都要帶佢去奶奶家, 如果落大雨就慘lu.

別墅

kelvinbb,

妳奶奶住得好遠? 咁你咪要好早起身再返工. 邦邦都係奶奶照顧, 不過我地係一齊住嘅. 啦~~妳唔好講埋啲衰野話我 "妳就好啦" 一齊住要識得啞忍架

bryan-媽媽
妳個囝真係乖, lay 啲都係父母最希望得到, 佢係邊間讀書, 到我個囝囡讀書的時候, 真係要問下你地咁多位媽咪比啲意見我.

男爵府

piyopiyo525,

奶奶住竹園, 都唔算好遠, 不過每日都要湊上湊落囉,放工食埋飯返到屋企都成9pm, 好似無晒d時間咁.我都知一齊住實要忍吓架喇, 所以我都寧願好似依家咁, 有返d自已嘅空間吖嘛.妳都係要返工架?

首頁
34567...27

尾頁

跳至