意見反饋
義工

產前產後 今日: 1|主題: 240872

今日搭lift比人推

別墅

國民生產總值:751

今日搭lift比人推

今朝係地鐵搭lift,行緊入去時,突然有個亞媽拖住個仔硬推過來,我就咁夾住係個門同佢個背脊中間,而企係我後面既男人又開始推我,我便叫了一聲,話要出lift呀,但係佢地依然繼續推,我幾經辛苦先走到出黎。出黎之後,個肚抽左一下,諗下係咪亞b比人推親呢,心即刻痛晒 :cry: 自己點小心到估唔到d人咁衰,我又唔係要人讓位比我,但至少都唔好推我同亞b丫!! :-(

大宅

國民生產總值:2810

Re: 今日搭lift比人推

有啲人真係好衰,佢地隻眼都唔知係度望咩,有時我去街,啲人都好似發雞盲咁,我巳經鬼咁大個肚,啲人都可以見唔到,仲要我避開佢,但就算有啲人見到,佢地都唔會借開,直頭想撞爆我個肚,所以唯有自己保護自己同bb,小心啲囉。 :-(

大宅

國民生產總值:3396

所以一見到多人我就用隻手摸住個肚, 係人見到都彈開架, 你試下啦
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

伯爵府

國民生產總值:16114

好媽媽勳章

sayuri 寫道:
所以一見到多人我就用隻手摸住個肚, 係人見到都彈開架, 你試下啦

我都有謢住個肚行街, 但係有時D死八婆都痴能線架, 好似同你博命咁, 迎頭行過黎都無啦啦一野撞埋黎, 我尋日咪比個八婆一野撞到彈開左啦, 痴能線架, 好趕住去死呀

全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

大宅

國民生產總值:2551

畀面勳章

系呀~~我都成日遭到呢d情況架
有次我fd忍唔住~見d人又唔讓借比我行~又好似沖埋黎甘~
就會大叫....嘩~你生得啦!!:mrgreen: :mrgreen:
d人就會避開...好搞笑~
CANDY_SAMSON 寫道:
[quote]
sayuri 寫道:

我都有謢住個肚行街, 但係有時D死八婆都痴能線架, 好似同你博命咁, 迎頭行過黎都無啦啦一野撞埋黎, 我尋日咪比個八婆一野撞到彈開左啦, 痴能線架, 好趕住去死呀 [/quote]

男爵府

國民生產總值:5237

好媽媽勳章

我都成日遇到呢d情況架,尤其朝早返工個時,d小朋友同亞婆唔會理你係咪大肚,見有lift就衝入去,所以我寧願行樓梯好過,
廢事比佢地撞親亞b.

別墅

國民生產總值:665

現在的人是這樣的啦, 我明明穿了大肚衫啦, 都照撞過來, 在灣仔有個女人還用手推開你, 自己過馬路.....

唉 看到穿得好好的OL 在車站等車時食煙不特止, 還在吃x春蛋吃完就掉在地................現在d人沒教育的嗎有沒有搞錯
歡迎參觀我囡囡個blog http://hk.myblog.yahoo.com/amonlado/

大宅

國民生產總值:1197

有啲人見到都會照撞個來, 尤其早上搭地鐵, 啲人唔讓位都算, 但就好鍾意迫和好似發雞盲係咁撞, 好多時我就用隻手護住個肚, 廢時啲人撞親bb, 在街就仲多人撞, 無錯啲人好似發雞盲, 好似見唔到大肚婆,係要我避開佢哋, 所以大家要小心和用隻手護住個肚好好保護bb

大宅

國民生產總值:1759

我如果

洋房

國民生產總值:105

= = 我前幾日在行過街市則仲要比個清潔工人暗串我行得慢阻住條路~佢扮野同朋友講~你行得慢後邊的人未行得慢囉~

頂佢呀~我差一個月就生點行得快呀~都唔知佢有無看我個肚既

別墅

國民生產總值:751

所以我今日開始改帶斜o羊袋,空兩隻手出來,一隻護肚,一隻準備推開(或打扁)個d發雞盲係咁撞埋黎既人..哈哈

男爵府

國民生產總值:9607

好媽媽勳章

而家o的人真係唔出奇, 好多都好自私
我有次入間公屋商場
當時我肚有八個月大, 仲手拖住個兩歲半個仔,
推實度門入商場, 諗住俾我個仔入先, 我隨後
點知有個不足三十歲o既男人, 一支箭咁樣衝咗入去....
好彩無撞到我個仔....
我心諗, 一大個男人, 唔駛你幫我開門不只
仲要我開埋門俾你衝入去, 有無搞錯
點做男人, 咁無品........ :tongue:

別墅

國民生產總值:536

依家 d 人係 '拑', 我記得兩年幾前, 我陀住個仔, 上巴士比人批 '睜', 截的士又比人搶. 都幾可憐 ......

伯爵府

國民生產總值:15425

2018勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我今日都好火, 我返媽媽家, 我媽媽住公屋, 大堂有閘, 不過個閘關不到, 因為有問題未維修好, 所以唔駛密碼都可以一手拉開度入去。

我而家35week, 個肚仲要係大人地2week, 著住大肚裙咩住個袋, 2隻手都拿住一袋bb野, 行我後面約2步到有一個12歲到既女仔, 雙手冇野拿仲插係袋裡面, 我行到閘門前停係度, 個女仔又停係度唔郁等我去開門, 我勁辛苦咁拉開度門, 佢即刻衝過黎想入去, 我咪話: 你唔係諗住要個大肚同你開埋門呀???

呢d咩野人黎架, 又唔駛佢按密碼, 佢又冇拿野, 郁一郁手拉開度門都唔肯, 仲要我開埋俾佢, 咁既人唔死都冇用啦。

別墅

國民生產總值:541

我前幾日响旺角都俾差佬大力推開, 佢在跑, 真係要小心D.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.