自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

伯爵府

回覆:入黎睇下我幅....

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:呢幅十字繡,50吋x20吋,用左4個幾月時間去

原帖由 mclam 於 13-08-28 發表
呢幅十字繡,50吋x20吋,用左4個幾月時間去繡。全幅約14萬個小格(50幾萬個針孔),手指比支針拮左N次,終於 ...
我全部爛尾,送哂D線俾人lu

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:呢位刺繡宮女手工精湛,+果然一絕呀+

原帖由 小詠 於 13-08-28 發表
呢位刺繡宮女手工精湛, 果然一絕呀
入唔入得宮呀!?

謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

珍珠宮

mclam 發表於 13-8-28 09:27
入唔入得宮呀!?

相信收皇上既賞賜好過入宮, 反正去到邊都是一樣, 做又36 唔做又36

下次仲繡唔繡 ? 真係會眼仔都痛架喎

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+mclam+於+13-08-28+發表呢幅

原帖由 fish魚 於 13-08-28 發表
我全部爛尾,送哂D線俾人lu
仲有一幅用絲線,繡左8個月都未繡完,呢幾曰執埋D手尾!以後都唔買絲線,繡到發瘟!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:mclam+發表於+13-8-28+09:27+入唔入

原帖由 小詠 於 13-08-28 發表
相信收皇上既賞賜好過入宮, 反正去到邊都是一樣, 做又36 唔做又36

下次仲繡唔繡 ? 真係會眼仔都痛架喎
一路都會繡落去,超中2!

呢幅送比叔仔,佢地中2好意頭,我中2西式D既!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我都有幅綉左2個月,
未綉好~

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

大宅

好靚呀,

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

呢幅未綉完已經買多左2幅細既~
我幾花心~

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

畀面勳章

唔好點評我一大段野唔該 公仔點評好啦

伯爵府

厲害

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

水晶宮

嘩,超靚!樓主一定係失傳已久嘅刺繡傳人

侯爵府

我看到毅力與心血

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我都有幅綉左2個月,未綉好~+

原帖由 sharonhwyc 於 13-08-28 發表
我都有幅綉左2個月,
未綉好~
加油!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:呢幅未綉完已經買多左2幅細既~我幾花心~

原帖由 sharonhwyc 於 13-08-28 發表
呢幅未綉完已經買多左2幅細既~
我幾花心~
我都仲有幾幅,我執埋一幅既手尾,之後繡幅細野,(韓國緍禮),希望一個月内攪掂。

跟住繡幅大牡丹比99,呢幅起碼繡半年以上!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:嘩,超靚!樓主一定係失傳已久嘅刺繡傳人 +

原帖由 ac917 於 13-08-28 發表
嘩,超靚!樓主一定係失傳已久嘅刺繡傳人
比你發現左添!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我看到毅力與心血

原帖由 marykk 於 13-08-28 發表
我看到毅力與心血
直頭係嘔心瀝血!

首頁
12345...14

尾頁

跳至