夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

進退兩難點算好???

究竟接受老公同第三者有越軌行為辛苦d???
(一唸起個心就好痛好痛, 好辛苦, 不停問自己點解....... 係咪一次不忠, 百次不容呢???)

定係決定同佢分開辛苦d???
(自問真係重好愛佢, 好唔捨得, 同埋佢都好錫我, 會唔會原諒佢一次, 重新開始, 會得到快樂呢???)

複式洋房

Re: 進退兩難點算好???

接受老公同第三者有越軌行為, 咁係咪o者你諗住等佢玩夠番轉頭, 始終覺得你最好? 唔好咁傻啦, 佢會唔會話你知佢要玩幾耐? 一邊keep 住有第三者, 一邊同你講最愛始終係你, 但唔知自己點解會咁, 你甘心咁忍落去? 你覺得自己咁智開心? 仲有忍得幾耐, 你想考驗自己忍耐力? 要諗o既好似都已經唔係呢樣啦~~

一或係佢已經表明佢想同第三者一齊, 同你分開? 如果係咁, 呢d 男人真係唔好留戀啦, 堅強起番身啦, 佢唔錫你, 你要好好錫自己呀~~

定係佢已經回o左頭? 知道自己錯? 如果係o既, 你可以感受下佢有幾有誠意繼續維持呢個屋企, 如果你個心ok, 可以接受自己原諒佢, 就唔係俾一次機會佢, 係俾一次機會大家lor, 你知女人個心有條刺, 可能到頭來係你唔得, 唔係佢ka~~

仲有你o地會唔會有小朋友, 小朋友會唔會明白父母發生咩事? 如果有小朋友, 已經唔係兩個人o既事~~

當然梗係可以咩事都無, 始終結o左婚就係一家人, 姊妹堅強d呀!!!!

大宅

如果我係妳,我會要佢立即離開第三者,否則一定唔會原諒佢,(可能我有小朋友,心態唔同) 我會帶d仔離開佢!!

複式洋房

無可能接受第三者...

別墅

我好明白你仍未能接受這事實, 受很大打擊, 不過若然你想等c6返轉頭, 倒不如自愛先, 男人係咁, 佢只會拖泥帶水, 得一想二, 一味拖字缺, 你吾比佢氹到tim呀, 假如佢真係吾肯離開第三者的話, 你就好take action啦, 佢痛苦不如你痛苦, 如果佢愛你, 佢吾會捨得同第二個女人一齊來傷害你架(呢樣係我隻6同我講過, so佢吾會同異性朋友吃飯,因為佢怕會令我吾會開心亂想野)

ps. 不過如果我幾愛戈男人都好, if 比我確實知佢真係有第三者ge話, 我一定會即走, 因佢已背叛了我, 呢個男人已吾值得我再愛佢了
該用戶已被刪除

大宅

個個男人出去滾都係離唔開幾個藉口同理由架啦,把口仲識得講d一路都唔同老婆講既說話(即係大話),話比個老婆知,我最愛果個其實係你,叫佢慳d啦,最愛果個係老婆就唔會出去同第二個女人上床啦,係嘛,講出口果個都有病啦,如果連聽果個都信佢所講既說話既話,咁真係無人幫到佢喇

子爵府

好媽媽勳章

其實你自己問心你想唔想原諒佢...如果佢都知錯...可以比次機會佢...可能你心入面仲有條刺...不過如果你選擇原諒佢...就唔好再諗以前既野...

[url=http://lilypie.com][img]

公爵府

既然你話重好愛佢...咁即係你想原諒佢啦...咁你就要學習忘記...雖然好難...但總好過你自己辛苦啦

patpat_chiu 寫道:
究竟接受老公同第三者有越軌行為辛苦d???
(一唸起個心就好痛好痛, 好辛苦, 不停問自己點解....... 係咪一次不忠, 百次不容呢???)

定係決定同佢分開辛苦d???
(自問真係重好愛佢, 好唔捨得, 同埋佢都好錫我, 會唔會原諒佢一次, 重新開始, 會得到快樂呢???)

複式洋房

各位姊妹,

好多謝大家既意見!!!回應番之前既問題先la, 我地未有小朋友既.

未發生黎件事之前, 我都以為如果比我知道我老公有第三者, 我一定唔會原諒佢, 一定會離開佢. 但而家事情發生係自己身上, 原來選擇離開, 亦都唔係一件容易既事. 因為自己仲係好愛佢, 好想同佢一齊. 好希望經過今之件事之後, 大家都明白相方之間出現左d問題, 要好好面對, 如果大家都肯努力同負出既話, 希望會有幸福的將來.

自從我知道左之後, 佢"話"佢已經無同個女人聯絡. 但個心有無掛住, 我當然唔會知啦.

其實我而家偏向想同佢一齊, 但係我需要一d時間去睇清楚佢係咪真係仲愛我, 都想同我一齊. 同埋, 我自己都要試下去接受, 睇下過唔過到自己..........

禁止訪問

大宅

一次不忠、百次不容...
我始終接受唔到第3者...勉強一齊...感情始終有污點...

男爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

既然你仲係想同佢一齊, 就當係比個機會大家囉! :idea:

洋房

我同你情況都差不多. 我老公已經無同出面個女人聯絡.
我睇我老公真係好有誠意挽回呢段婚姻.
但個女人死纏難打. 不斷纏擾住. 我老公已經避開個女人.
個女人好過份, 久不久走嚟我屋企樓下等佢.
個女人話佢先係受害者. 常常話想死來誘我老公搵佢.
我老公話唔會搵佢.
我到現在都好煩, 都唔知自己點做好.

首頁

尾頁

跳至