產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

傷口發炎...

佢剪我果度我諗我發炎...
已經2個星期了..
我今日洗完傷口輕輕印乾d水果陣有小小血痕同好似"農"咁既野...仲好痛..有冇媽咪試過...聽日我睇醫生..會唔會好大件事..
我叫馮小妍 聖瑪莉諾同學記得我嗎?
我們都36歲了!

別墅

Re: 傷口發炎...

babymani
do you cleanse the wound with water after each toileting? normally, the wound should healed already at 2 wks after delivery. but no need to worry la because it should be better after taking antibiotic (prescribed by docter). get well soon!

大宅

唔使咁擔心, 如果你去睇醫生, 佢會比野你洗&搽, (睇情況)或者會比藥你食囉.....約一星期倒就會好D架啦!!! 最緊要係多D休息&乾淨D(可以的話大小便都用清水洗吓啦)....
希望你快D好返啦!!

別墅

我頭先睇醫生..醫生比左轉介信我..佢話我有"農"有D發炎..我都以為可以食藥就OK...但佢話要介開傷口抽走曬D農...我聽完真係成個人振曬.......(我阿媽話好痛...)唉...好驚A...我唔想痛好想快d睇醫生..但係依家咁樣我真係唔敢去睇a...

我們都36歲了!

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔使驚la,我果時都係同你的情況差不多,我返左去產後病房比e生拆線再"聯"過,係就係好痛,不過整完之後成個人舒服晒,之後就好快埋左口,冇再流血同膿lu!所以你唔使怕!

babymani 寫道:
我頭先睇醫生..醫生比左轉介信我..佢話我有"農"有D發炎..我都以為可以食藥就OK...但佢話要介開傷口抽走曬D農...我聽完真係成個人振曬.......(我阿媽話好痛...)唉...好驚A...我唔想痛好想快d睇醫生..但係依家咁樣我真係唔敢去睇a...
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

別墅

我已經溶左線la...同埋係我發炎果個位冇聯針架..咁岩彎左出黎果個位發炎...攪到行又痛坐又痛企又痛= =
死la............................
生之前又痛..生果陣又痛..生完又痛..連依家都痛..
攪到生bb有曬陰影= =
我們都36歲了!

首頁

尾頁

跳至