嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

而家天氣好凍你地點幫bb著衫~~

可以講出黎比我參考下呀???

複式洋房

Re: 而家天氣好凍你地點幫bb著衫~~

我幫阿b著一件全身內衣,加一件厚長衫,好warm架喇
因室內20度

複式洋房

一件簿底衫+一件羊毛內衣+普通長袖衫

但我都想問,你們會否幫bb穿保暖褲打底呢?

男爵府

2019新春慶豚圓

dororex 寫道:
我幫阿b著一件全身內衣,加一件厚長衫,好warm架喇
因室內20度

同我一樣
出外著多件外套,
但入咗室內就除咗佢

別墅

我一件和尚衫,外面加一個甲?衣....抱佢時加一條毛巾,夠唔夠呢....我囡囡4個月,請教下得嗎?有沒有雖兄暖風機呢?thx
http://www.babyhome.com.tw/ka_yan
Facebook: [email protected]

男爵府

醒目開學勳章

我女女係屋企就著一件底3+一件衛衣
係學校就再加一件背心冷衫仔
係出街就再加多一件厚褸了

別墅

Ryan_ma 寫道:
一件簿底衫+一件羊毛內衣+普通長袖衫

但我都想問,你們會否幫bb穿保暖褲打底呢?

我有幫女女著"物"褲~~唔知係咪你講既野~~

洋房

我bb依家5個月, 如daytime一件簿底衫 + 厚長袖衫和褲, 甘夠唔夠呀?
如果再凍D, 你地daytime會唔會開暖爐? 如果要, 咁D電費咪好"溶"?
:-(

大宅

一件簿底衫+一件羊毛內衣+ 一件厚小小的外衣+厚褲

出街就加多件背心同埋薄外套...
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

於家中 : 長袖 body + 長袖衫 + 外套 (抓毛)+ 長褲 (棉質/薄抓毛底)

今日剛買了厚棉晨褸 及 幾條抓毛底的褲, 於家中穿, 應該好夠了.

暖氣都只會沖涼時用, 有時暗訓覺都會預先開一陣, 令房的氣溫冇咁凍. 但就唔會長開, 因為乾燥的.

別墅

Long-Mom 寫道:
我bb依家5個月, 如daytime一件簿底衫 + 厚長袖衫和褲, 甘夠唔夠呀?
如果再凍D, 你地daytime會唔會開暖爐? 如果要, 咁D電費咪好"溶"?
:-(

唔好開咁多暖爐, 會另 bb d 皮膚乾燥爆擦, 我只係係沖涼著衫嘅時候係房到開暖風機比 bb著衫, 等佢冇咁易冷親.
^_^

大宅

貓狗褓姆

我都係一件和尚抱加羊毛底及長袖衫褲.
出街加件冷背心及外套.

另沖涼才開暖爐. 等bb無咁易冷親.

首頁

尾頁

跳至