自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地d保安員點對你d朋友(訪客)

係咪你面前好有禮貌,背住你就問長問短,阻住晒............. :tongue:

公爵府

Re: 你地d保安員點對你d朋友(訪客)

咁都要睇情況既,如果呢個朋友佢又唔係成日去你果度,咁個保安問多2句好正常姐

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

我 d 朋友上黎遇著早更保安員呢,呢位保安員會問晒所有資料另外要佢用對講機打上黎搵我先俾佢上黎•
咁我就非常之鍾意呢位保安員,佢真係做到野,唔會乜人都放上黎•

係佢當更o既時候係唔會出現咩推銷員上黎架,但係夜更就乜人都放上樓,搞到半夜都會有推銷員上門•
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

子爵府

~

大宅

好媽媽勳章

我覺保安做得好好,佢都係唔想D雜人入大

複式洋房

但係已經俾左密碼訪客,訪客自己按,當時唔即時阻止/call 上司,事後個保安員自己走上門,再係係面前話個訪客 點都好,我覺得佢上門再話我朋友係唔岩,佢可以intercome ,又話人無家教,又話人地唔同打招呼............. :tongue: 不如佢唔好做啦,洗唔洗買埋果盤俾佢呀(保安員)

大家評下理,佢係咪過份左先........................... :tongue:

大宅

好媽媽勳章

我覺得D保安都幾盡責呀.問清楚D都係好嫁
快樂可人兒
:-DResults:

男爵府

我試過上手租客欠卡數,
d收數公司竟然將封追數信
直接插喺我鐵雜度,
我嬲到即刻走去管理處,
如果佢唔係淨係放封信
而係搞事,我未好危險

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

恕我多言.....訪客就係訪客, 唔應該講密碼比佢知! 如果個個都為左方便講個密碼比來探訪既人, 咁個密碼仲有乜用?? 保安員既責任就係要看管大門, 遇有陌生人入黎, 佢地一定要做野, 至於點做就要睇佢地既做法.

不過咁......唔一定個個保安員都有禮貌!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

呢D都係保安既責任. 聽聞會有D 便衣或者 有關部門會 暗中查察保安架 :mrgreen: 所以唔好怪佢地秉公辦理.

複式洋房

但係訪客只係一個小妹妹,已經俾嚇親,唔敢再去,果晚訓唔到.. :tongue:

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我哋嗰度除咗有保安, 住客仲要有pass入, 如果冇pass又生面口, 保安會要求佢出示身份証登記, 但就唔會口出惡言, 咁樣做係不禮貌, 會被投訴ga.

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

你唔可以咁講
如果d保安由得d生面口o既人入黎
又唔問呢
咁你果邊d保安係失職
點解係小妹妹你唔帶佢上黎
要佢自己一個上黎你家呢?
話哂都係小妹妹丫
唔危險架咩?

coyee 寫道:
係咪你面前好有禮貌,背住你就問長問短,阻住晒............. :tongue:

大宅

完全同意!
揚莉煒媽咪 寫道:
你唔可以咁講
如果d保安由得d生面口o既人入黎
又唔問呢
咁你果邊d保安係失職
點解係小妹妹你唔帶佢上黎
要佢自己一個上黎你家呢?
話哂都係小妹妹丫
唔危機架咩?

[quote]
coyee 寫道:
[/quote]

複式洋房

問題係保安員如果當時係陪佢一齊上,無問題.............
咁點解要事後成5分鐘先上................
如果警察放蛇/小偷0黎睇環境我咪好危險....................
態度又差.....................點會鬧大地d朋友(訪客)

大宅

其實保安員對D訪客,問多兩句都係保障住客安全,我個人認為盡責表現

禁止訪問

男爵府

住客將密碼外洩,已經做錯,還要惡人先告狀。
如果業主立案法團發現有住客胡亂將保安密碼外洩,經眾業主投票通過,是可以譴責該業主,甚至可向該業主追討因他而引致更換保安系統的手續費用。

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

有密碼, 唔代表係住客或訪客。

保安員見到有個陌生人而用密碼入大廈, 都要盡職責問清楚, 可能有賊人用不法手段得到密碼入屋爆格呢! (例如: 事前專登偷偷"裝"住客按密碼)

密碼唔係比訪客架....你個"對講機"及"開門掣"留番來做咩?

首頁

尾頁

跳至