意見反饋
義工
[2006年] bb 7 日人仔 吃幾安奶

大宅

國民生產總值:1150

bb 7 日人仔 吃幾安奶

我亞媽已比他吃 3 安奶了, 間中仲比 d 水 他. 是否多了些? 請給意見.

伯爵府

國民生產總值:19803

好媽媽勳章

Re: bb 7 日人仔 吃幾安奶

It's ok, my baby girl ate about 3 oz. milk for every 3 hours when she was just few days old, and baby boys usually eat more than baby girl. Also, I think it's good for babies to get used to drinking water, otherwise, babies may not willing to drink water when they get older.

洋房

國民生產總值:200

我bb2個星期都係食3安,間中都有飲D水

大宅

國民生產總值:4288

我阿b都唔係時時食到3安呀, 多數2安-2安半, 今個星期可能個胃仔大左d, 都有久唔久有3安.

我唔係太想比水佢住, 因為飲左仲唔肯飲奶.

分享煮食的樂趣, 是減壓的一種好方法!

大宅

國民生產總值:4330

開心吸收勳章

我都認同唔好比咁多水佢住,我間中才比少少, 因為飲太多會飲少左奶.

出院時問過姑娘由第五天起至1個月到, bb平均應飲到90ml, 但如bb不夠, 都可加多少少.

我個囡,平均2.5oz~3oz, 但有時會飲3.5oz, 所以一般我會開4oz比bb, 寧願有剩都好過bb飲風.
得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

大宅

國民生產總值:1150

多謝大家意見.
:-P

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.