論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你的工人會否常常弄破家中的物件

我的工人常常弄破家中的東西,如水龍頭去水的膠樽頸位,成set要買過,電飯煲,又買過,無端端攞我件衫去漂啦,成伴唔要得,激死我。
又唔咁叫佢賠,怕佢蝦我個BB

大宅

Re: 你的工人會否常常弄破家中的物件

我今日一放工反屋企..知道佢弄破我三樣野喇 有兩樣係飾物....我都算唔鬧佢...第三樣野佢整爛我個仔條保平安o既頸錬丫....佢衰到全部三樣野都賴係我個仔整爛...雖然我無親眼睇到係邊個整... 我照剷佢...我問佢係屋企做咩?唔係睇實我個仔o既咩...點解佢可以整爛拱多野呀
佢o既解釋係佢要做野...唔睇得拱多喎

大宅

曾經打爛.....燈+碗,不過我有同佢講如果打欄貴重物品係要佢培(其實只係赫下佢等佢小心D)!

男爵府

我工人最經典係 孖人牌的生果刀一分為二呀 我真係未聽過刀都可以整爛, 佢地個不如唔可叫外傭啦, 叫 "破壞王" 就最o岩

複式洋房

整爛既野十隻手指頭都數唔晒,最近整壞個電熱水壺,出唔到水;我買返個新的都唔敢買靚野,費事轉頭又壞;

最弊有啲整到一忽忽,又換唔到;好似廚房個sink”升盤”(唔係不锈鋼),個工人將啲刀刀叉叉好大力咁丟落去,唉凹晒,花晒.

首頁

尾頁

跳至