母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

借個位黎講聲

阿仔今日6個月大喇,雖然係半人奶b,但我都泵得好辛苦同好堅持架喇,希望你地比多d支持等我可以邁向9個月,因為我奶量都開始有下降情況出現喇
阿仔我愛你呀
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

男爵府

Re: 借個位黎講聲

You are so GREAT...Please keep going!!

Your BB's hair is so cute!

Hayes mama
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

thx呀Hayes mama
我個仔好in架,因為佢有個m字額
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

doryee,
就算到最後1滴,都係充滿您對BB ge愛!

姊妹,一齊努力喔!

basilmama

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

thx basilmama

大宅

我都係朝住六個月呢個目標邁進,希望你達成下個目標。

大宅

續繼!!
加油!

大宅

男爵府

doryee,

餵到6個月真係好叻呀! 加油呀!!

我都成日同阿仔講我愛你

男爵府

我同我老公講你個 case 佢話...我地會支持你丫))))

大宅

我依家都去緊6個月嘅目標, 大家1齊努力!

複式洋房

唔係全人奶都唔緊要,我都係要補奶粉。好讚成你話我吔都好辛苦,一齊努力!!!

樂樂B係06年5月尾出世。 :-)[img][url=http://www.babyhome.com.tw/bb/173039[/img]]入嚟睇吓我啦![/url]

大宅

唔好意思,我想遲半年至弓起你呀

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

咁多位mama多謝你地支持,喱條路真係要好堅持先行得到,其實我本來想餵到6個月就算,仲同c6講收工,雖然見自己奶量都有下調情況出現,但心入面又唔係好捨得同埋覺對個仔有益處,最後都係決定keep on
希望3月或6個月後你地再工起我啦
大家一齊努力,餵得幾多得幾多
多謝大家

大宅

我個女都好in,佢都有個m字額.

珍珠宮

開始食粥仔就唔會追奶追得咁辛苦架喇,加油
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

恭喜你! 繼續努力! 我都係努力向六個月邁進...
兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。詩 127:3教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。箴 22:6

複式洋房

i've just started for 2 months....hope that can go beyond 6 months....but, i need to back to work next Monday..... :cry:

男爵府

你已經好叻!
要繼續努力!
到bb大過d食粥仔時,你就可以全人奶

[size=x-large]別放棄!加油吧!

大宅

doryee,
恭喜晒呀!!
已經達標, 預祝你能夠超額完成啦!
因為要返工, 我而家都係半人奶(哈哈, 其實一日都係補1-2餐奶粉), 不過呢度d媽咪講得啱, 就算得一餐, 都要堅持, 因為母乳實在係比BB最好的食糧...
亦好體會到那種追奶的辛苦, 但係見到bb咁健康, 乜都值返晒!!!
加油加油! 你的堅持, 亦同時為我地呢d剛起步的奶媽打氣啊!!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊