跳至

首頁

尾頁

別墅

如果1月帶BB去北海道會唔會太冬呢?

如果1月帶BB去北海道會唔會太冬呢?

禁止訪問

Re: 如果1月帶BB去北海道會唔會太冬呢?

男爵府

maysungsung,

一月, 真的是最凍, 因為當地都係雪祭, 咁2人世界就梗係好啦, 但如果真係要帶埋仔仔, 就一定要帶多D衫, 帶傘, 好大機會落雪, 真係幾凍, 不過只限室外, 室內, 全部有暖氣, 熱死人.

大宅

真係會好cold喎, 室內又好暖, 一冷一熱, bb怕難適應

別墅

我前年又係一月去, 大人都覺好凍! 室內有暖氣超溫, 但室外又好凍喎! 出出入入, 一冷一熱都幾煩架!

男爵府

我有倆個日本朋友,佢地分別住京都同大板,果時我有個friend 都有問佢地意見。d日本friends 話如果BB 可以行行走走既話,呢個時候大板果邊會好D,相對無咁凍呢~ 佢地都不大建議我地帶BB1月去日本,仲要係北海道加上我地既BB又細未必習慣到果邊既氣候呢~ 佢地係本地人都不太會1月去北海道旅行呢~
Michael B. was born on 15 Nov 2005!
www.facebook.com/bearso

大宅

係呀, bb未必一下子適應到咁好容易病ga, 重有如果touchwood真係病倒, 日本人唔係好識講英文, 睇醫生9唔答8都幾濕滯!!

Yvonnehon 寫道:
我前年又係一月去, 大人都覺好凍! 室內有暖氣超溫, 但室外又好凍喎! 出出入入, 一冷一熱都幾煩架!

別墅

多謝各位意見! 咁都係2個去算啦.

首頁

尾頁

跳至