跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇同bb打肺鏈球菌疫苗和流感針呀?

如題.

大宅

Re: 有冇同bb打肺鏈球菌疫苗和流感針呀?

芯妍有打肺炎鏈球菌針.但冇打流感針呀..
係咪打埋流感針會好d呢?
咁知唔知幾多錢同要打幾多支針呢?

侯爵府

曦曦都淨係打咗肺鏈, 二月會打第三針~
冇打流感針~ 原本上星期6諗住同肺鏈第二針一齊打, 但佢有少少鼻水, 所以冇打到!!
趙長城到打流感$200/針, total 兩針, 隔一個月打~!

複式洋房

Lincoln Boy 11月中打o左流感針第一針及六合一(一齊打), 今個月中(去完Christmas Party)再去打流感針第二針及肺鏈第一針(都係一齊打左右脾各一針),林起都覺得痛 :-( :-(

PS : 另 E生話 6個月後打肺鏈針打少一支

大宅

其實有冇打流感針既需要架?

侯爵府

我而家都唔諗住同曦曦打流感針la~~ 其實而家都到咗流感期la~~ 未打哂兩針可能流感期都過咗lu~~

別墅

我同澔霖淨係打咗肺鏈, 冇打算幫佢打流感, 醫生話唔需要打wor...
[size=small]Cammy

大宅

兩種都無打, 我覺得無需要!!

大宅

Book 咗下星期打肺鏈, 但醫生話打埋流感針, 一諗起要針兩次就覺得痛, 所以想唔打流感針la.

上次打6合1, 要成$7xx , 唔記得問肺鏈要幾錢. 你地打咗,要幾錢支呀 ?

大宅

我依家都唸住帶bb打肺鏈,唔知打完肺鏈會唔會發燒架呢?至於流感針就唔會打喇。

大宅

我起初都唔想比bb打架, 但大仔同學個朋友, 就係中咗呢隻肺鏈, 响好短時間內救唔返, 聽到后好驚 , 當然希望bb唔會有事la, 但都係買個安心才帶bb打.

jeremyma 寫道:
兩種都無打, 我覺得無需要!!

大宅

肺鏈$600一支

大宅

我今曰問過仁安,估佢地打肺鏈針要$780呀!

大宅

我都唸住今個月同bb打肺鏈針,但唔會打流感針

大宅

我初初都話打的, 因為睇得廣告多, 跟住同我老公講, 佢係醫生, 佢搵咗10多本journal用來撻我, 我又唔係好識, 所以無打!! 不過, 我記得佢話, 其實隻菌每個人身體都會有, 在喉嚨有是正常的, 但不會貿貿然走入血或入肺喎!如果會入血或入肺,就是但一隻都會死!所以無用喎!我知係咁多!!

流感針佢話有唔知多少個%的人會無用,又話有唔知多少個%對感冒無用,又話感冒在中國人社會同鬼佬唔同,死亡率低,病徵無咁重,於是乎,又唔打囉!跟住佢話我中電視毒!

複式洋房

我BB尋日左啦!
Thomas Yeung 2 years 6 months

首頁

尾頁

跳至