自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

我每天都飲一杯 , 但最近想戒咗佢因為奶茶都幾高糖高脂. 但一唔飲就好似周身唔自在 , 到下午重有啲頭痛!

大宅

回覆:飲開奶茶 , 一旦唔飲就頭痛和唔精神

Me too.所以有時呃下自己飲半杯算數。

翡翠宮

減齡達人勳章

我以為你講緊bb果啲開奶茶添,奇怪點解你唔飲就

翡翠宮

減齡達人勳章

by the way我都日日要飲一杯,但依家湊女,有時未必得閒下午落街食飯,變相飲少啲減下肥

男爵府

開心吸收勳章 育兒性格勳章 BK猜猜猜慶中秋 畀面勳章

我都一日—杯,大肚時介左,真系重少D,生完好快落磅..而家飲返,又肥過

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我以為你講緊bb果啲開奶茶添,奇怪點解你唔

原帖由 florapang0426 於 13-08-28 發表
我都以為大人做咩日日飲開奶茶

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

剛才搽咗啲白茶油冇咁頭痛. 點解會頭痛架呢!? 我一向都好少頭痛架喎.

男爵府

引用:Quote:原帖由+florapang0426+於+13-08-28+

原帖由 cheese08 於 13-08-28 發表
我都以為大人做咩日日飲開奶茶
我都同你一樣感諗

子爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章

baby_jkk 發表於 13-8-28 15:40
我每天都飲一杯 , 但最近想戒咗佢因為奶茶都幾高糖高脂. 但一唔飲就好似周身唔自在 , 到下午重有啲頭痛! ...
朋友 我都係

我曾經努力過一排,但唔成功
果日如果我未飲奶茶,仲會發脾氣
D同事會頂我唔順,買俾我飲
叫我唔好再戒,因為我戒果時係虐待緊佢地(發老脾)
佢地一俾我飲完,過一陣,就會話「終於正常返」

子爵府

hashtag影視迷勳章

我mum 都係咁
試下減半, 慢慢黎得唔得?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:剛才搽咗啲白茶油冇咁頭痛.+點解會頭痛架呢

原帖由 baby_jkk 於 13-08-28 發表
剛才搽咗啲白茶油冇咁頭痛. 點解會頭痛架呢!? 我一向都好少頭痛架喎.
飲奶茶咖啡真係會上引嫁~介既時候,起碼超過一星期身體先會適應習慣~初時會覺得頭痛眼瞓,個人好攰咁~等身體適應左就ok~

子爵府

畀面勳章

下午唔飲,一定會訓左都唔知,好在係師奶一位,家中老闆唔會投訴

子爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章

baby_jkk 發表於 13-8-28 15:57
「咖啡因對健康的影響
咖啡因刺激中樞神經系統,有提神作用。但咖
啡因亦可令人產生焦慮、失眠和胃部不適。此
外,咖啡因還有利尿作用,攝取量越高,身體
經尿液而失去的水分越多。一些經常攝取咖
啡因的人士,一旦停止,可能會出現一些如頭
痛和疲倦的徵狀。」

http://www.fehd.gov.hk/sc_chi/safefood/report/caffaine_c.pdf

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

開頭以為你講緊 "開奶茶" 但見到話頭痛應該BB唔識講頭痛

我自己唔飲奶茶, 不過飲開咖啡, 又係果日唔飲就唔安樂

伯爵府

我都係
You will never walk alone

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我每天都飲一杯+,+但最近想戒咗佢因為奶茶

原帖由 baby_jkk 於 13-08-28 發表
我每天都飲一杯 , 但最近想戒咗佢因為奶茶都幾高糖高脂. 但一唔飲就好似周身唔自在 , 到下午重有啲頭痛! ...
Me 2……唯有少糖少奶

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

jksd 發表於 13-8-28 16:00
朋友 我都係

我曾經努力過一排,但唔成功
我以前都試過戒 , 適應咗唔飲一排後就冇再頭痛同眼訓 , 但個心就好想飲 , 覺得奶茶好好味. 之後又再飲返 , 飲返後覺得好開心愉快!

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

jksd 發表於 13-8-28 16:02
「咖啡因對健康的影響
咖啡因刺激中樞神經系統,有提神作用。但咖
啡因亦可令人產生焦慮、失眠和胃部不適。 ...
多謝你分享資料!

子爵府

原帖由 florapang0426 於 13-08-28 發表
我都以為係開奶茶

珍珠宮

畀面勳章

me too
by the way 我都有奶茶引

唔好點評我一大段野唔該 公仔點評好啦

首頁

尾頁

跳至