跳至

首頁

尾頁

大宅

大家洗頭了嗎 ?

大家由醫院回家到現在有洗過頭嗎 ?
我自己就用no rinse洗頭帽, 不過覺得效果一般
我好想去髮型屋洗頭, 大家認為點呢 ?
在家裡,我99唔准我洗,咁係相熟的髮型屋,
佢地都知我剛生完, 一洗完,會有兩個人幫我吹頭
大家認為去得過嗎 ?

複式洋房

Re: 大家洗頭了嗎 ?

响醫院時洗左喇!

別墅

bbtse 寫道:
大家認為去得過嗎 ?

咁幾好喎...
我坐月第六日靜靜雞自己洗左,到十三朝又洗多次,之後就差唔多去到bb滿月先洗,期間都係用no rise,到bb滿月果日,我都去左salon洗...

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

坐月時已經洗左2次啦~~~~哈哈~~~~又痕又臭,頂唔住呀!!

公爵府

好媽媽勳章

一出院係屋企洗了

大宅

洗左好耐喇,隔2-3日洗一次,不過次次都用薑水洗,洗完之後即吹頭~

伯爵府

我都洗左好耐喇, 出院後, 即用洗頭帽, 但係完全唔掂, 之後隔左4至5日先用水洗, 洗完就即刻吹頭, 但係我就冇用薑水洗喇, 不過吹完頭, 就用拔蘭地查頭, 姑娘教架, 可以有驅風作用.

大宅

me too! 之後係屋企就2-3日用薑水洗, 滿月後差不多日日洗添!! 係唔係好曳呢

novmami 寫道:
响醫院時洗左喇!

大宅

嘩....原來大家都洗左頭啦,
你地就好啦, 我比99睇到實, 佢好煩架
我由27/11入院前洗過頭到呢家都無洗過
真係辛苦到不得了.... :-( :-(

我已經同老公傾好, 佢都肯比我去髮型屋.
靜靜地去洗左佢先...

子爵府

坐月時隔4-5日洗一次﹐都係用薑水,依家唔係用薑水,隔2日洗一次囉﹗舒服哂﹗

kylieman 寫道:
洗左好耐喇,隔2-3日洗一次,不過次次都用薑水洗,洗完之後即吹頭~

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

我出院回家就偷偷地洗了,至今共洗了五次,其中三次用薑水,另外兩次就靜雞雞唔比阿媽知,佢知實變做黑白天鵝
該用戶已被刪除

伯爵府

我除咗係醫院生完無洗頭外, 出院後返到屋企即係洗, 仲要每日都洗兼無用薑水洗

別墅

我係 e 院時,已經洗左啦﹗出左院之後仲日日沖涼洗頭添﹗我都係無用薑水﹗

大宅

你地就好啦, 我99一定要我用薑水洗, 仲係隔日
幾唔舒服, 我自己就成日靜靜用熱熟水洗, 咁樣覺得舒服d
昨天終於去髮型屋洗左頭, 舒服多啦

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我出院後第2日都去髮型屋洗頭,係相熟的髮型屋,佢地都知我剛生完, 一洗完,會立即幫我吹頭,我每星期去1次,我99都唔准我洗,不過我無理佢

複式洋房

請問各位媽咪邊度有 'No Rinse' 呢個牌子o既乾洗劑賣呀?
我今日去過永安同荷花都冇得賣o既? :-(

tracyps 寫道:
[quote]
bbtse 寫道:
大家認為去得過嗎 ?

咁幾好喎...
我坐月第六日靜靜雞自己洗左,到十三朝又洗多次,之後就差唔多去到bb滿月先洗,期間都係用no rise,到bb滿月果日,我都去左salon洗...[/quote]

複式洋房

嘩! 你好勁呀!到而家都仲未洗頭呀!我係12朝一過 0 晨12點就洗喇!我真係忍受唔到個頭嗅到好似d"黑衣"咁o既味
[img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD8/211611/211667.46018547.95812.jpg[/img] [img align=right]http://www.fx-word.com/img1/20070121/1169379182S.gif[/img]

大宅

唔係掛. . ..我11/17生咗...
到今日已經洗咗好多次喇!

以前唔興用風筒丫麻, 而家唔同架喇...
2007年喇, 我地呢d有風筒既年代, ..
講下衛生好過囉...成個月唔洗頭邊度得架?!

首頁

尾頁

跳至