香港18區媽媽會

跳至

首頁

尾頁

洋房

有冇住月海灣嘅媽咪,入黎傾下計!

有冇住月海灣嘅媽咪,入黎傾下計!
[img][/img]

大宅

Re: 有冇住月海灣嘅媽咪,入黎傾下計!

Yes, I am.

洋房

Hi Honey,
你bb幾大? 有冇覺得我地度有好多大肚婆及bb仔呀?
所以我唸應該會有好多媽咪上bk睇下, 希望大家聯繫下交流d心得.
我對係孖仔3個月大.
[img][/img]

大宅

嘩! 你係twins, 咪好辛苦? 自己湊?我個仔20個月了.
講開又覺,呢排真係多左大肚婆及小BB.

禁止訪問

2019新春慶豚圓

洋房

Honey / DoDo,

我係在職媽咪,要返工,對仔比工人湊, 日頭加媽咪or奶奶幫下眼咁. 撞見到唔出奇啦, 我地出街時抱2個bbs好outstanding架. 我住tower 2, 你地呢? 你地係咪全職媽咪呢?
[img][/img]

大宅

我都係Tower 2, 不過好似未見過孖B, 可能時間唔啱啦, 我是在職媽媽, 早上把亞b送往奶奶家, 晚上自已湊!

月海灣有個website, 妳地知不知?
月海灣討論區

洋房

舊website就有睇過, 新嘅就未上去睇過.
我多數星期日先同2個仔出街, 佢地太細喇,平時一定留係屋企.
[img][/img]
該用戶已被刪除

洋房

hi, 又真係幾旺生產喎, 又係孖b, 你預產期係幾時呀?
[img][/img]

大宅

妳地26號有冇感覺到地震呀?

洋房

我冇, 因為o岩o岩叫左工人吸塵, 又開左洗衣機. 嘈到死一d感覺都冇, 反而上次地震(唔記得邊度震),嗰時我仲陀緊bbs, 瞓係床度感覺好強烈, 好似有人搖我張床. 嗰刻仲以為有鬼...hahaha
[img][/img]

大宅

開吸塵機亞Bs唔驚呀, 我個仔細個時吸親塵都喊!

洋房

佢地冇咩野, 可能自細已經習慣左! :mrgreen:
我有去過你比個WEB SITE, 我覺得以前個易睇D. 不過都好好, 起碼可以知道有咩新消息.
[img][/img]
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

洋房

twins'mama,
如果你預產期係2月中, 嘩你陀到家陣都好叻拉. 嗰時我醫生同我講陀孖唔會陀超過38w. 我唔知你醫生點講. 我係37w1係法國book 時間開刀生. 但臨生前個2個星期真係好辛苦, 到家陣都歷歷在目. 你打算順產or開刀?
我對b係異卵, 佢地唔同樣又唔同性格好得意架.
你係咪同我一樣係頭一胎?你生完邊個幫你手湊bbs呀? 開頭嗰幾日我就handle 唔到, 手忙腳亂. 我自己覺得有d產後抑鬱, 好彩過左幾日冇事咋.
湊孖b真係超辛苦, 完全想像唔到. 但見到自己d仔日日長大就真係超開心架! 幾辛苦都值得!

[img][/img]
該用戶已被刪除

洋房

我生嘅時候係46"肚圍. 如果你好辛苦,我建議你叫個私家醫生寫假比你安胎. 嗰時我32w時醫生check到我兩個bbs太細,要我臨尾係屋企瞓床安胎, 佢話太操勞好易早產, 到時bb好難湊. 我份工都好忙.但都冇辦法,跟住咪同公司講返半日, 下午就返屋企瞓, 但真係好work架, 我32w時e生check到胎size一個4lbs,一個得果3lbs, 如果當時早產就麻煩.
到我37w開刀生時就一個有6.6lbs, 一個有4.8lbs, 2個都好好,可以跟我一齊出院.
我個e生要我半麻開刀生,因為佢話我未生過唔識用力, 有老公倍產, 係打麻醉針時有d怕, 但個傷口冇咩點痛, 因為生完一路有止痛藥食所以都好ok, 出院之後都冇咩事. 所以唔駛怕架. 我埋單51000.
[img][/img]

大宅

妳媽咪睇哂兩個b呀? 好辛苦喎, 湊一個b都好辛苦, 何況兩個, 仲有冇人幫妳媽咪?

首頁

尾頁

跳至