跳至

首頁

尾頁

複式洋房

預產期8月14日!

各位你地好, 我第一次有BB, 依家先一個月多D, 已經成日覺得好累想訓啦, 又肚脹啵...個肚仲好多風成日,我仲未去醫院BOOK期呀, 咩野都唔知點做...

該用戶已被刪除

Re: 預產期8月14日!

大宅

VPC
同你一樣, 我都係第一次有BB, 依家一個月多D, 睇左普通西醫, 明天第一次去睇婦科, (取醫生紙), 之後去book 廣華.....我個肚都有d搞下搞下甘, 成日放屁......... 好彩lee度有其他 mami 是第2胎, 她們有經驗, 我都係有咩問題, 找她們幫手的, 有咩野唔知, 大家傾下。take care

複式洋房

邊間醫院好呀, 我見個個都係揀廣華, 咪好快爆晒, 依家仲要同D大陸人爭...

複式洋房

好慘呀..我岩岩番新工一個月咋, 就知有左BB,同左公司講左, 點知佢第2日就話我工作表現唔好, 想迫我走, 成日叫我行來行去, 又比面色我睇, 勞工話試用期都可以炒得我...唉

該用戶已被刪除

洋房

甘你要計下啦....因為要係一間公司做滿十個月先可以放有薪產假,即係話你生果日做滿十個月就可以啦.....

如果未做滿十個月可以no paid leave.

不過據我所知如果你已經有做,話比公司知,佢地要特別安排你既工作架,仲有即使要炒你,都要係一d大過失先得,唔可以因為你大肚而炒你架,

你可以上勞工處個website睇下啦....

good luck

複式洋房

我已經無做lu, , 成日要行來行去, 個人都好累, 番到去仲要睇佢黑口黑面咁...係屋企休息下好過, 加上我個肚成日好似肚痛想去廁所咁, 都唔知係咪有問題, 我12/23先去睇私家照超聲波, 希望無野啦!!

禁止訪問

該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至