自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 幾多度數才和小朋友配眼鏡?

其實如果你怕貴~我覺得你應該去睇眼科e生攞封信再轉介去政府眼科度睇,因為我大女都係,不過就比較耐囉,我大女10個幾月我就覺得佢隻眼有d問題咁~之後去健康院睇~點之個e生話冇野(睇黎睇去都係同一個),一直check住睇到兩,三歲我忍無可忍叫個e生,不如你叫另一個e生睇喇(我火火地),睇親都係你,有你都覺得冇啦~之後另一位e生一睇就即刻話係.....
先寫信比我去政府睇咋........=_=.....
不過我張呢封信排咗那打素....當時佢地比既期係2007年1月(我係2005年8/9月去約既)
咁有人教我再出去c家睇再張c家比既信排另一間政府眼科(記住同e生講另一個地址,如之前係排大埔,今次就寫元朗嗰邊既地址排元朗嗰邊既眼科)重知近自己方便覆診就ok~
咁大約三個月左右佢地見我排咁多間就會比個快期你(唔知人地係唔係)咁我就喺2006年頭開始幫個睇眼喇........
不過我而家都煩緊~琴日覆診e生話佢用眼仍然好差建議同佢做手術,我都唔知點算好..... :-( :-( :-( :-( :-( :-(
~大bb揍住兩個可愛的小bb~超辛苦但好富足^^~
~祝願每個人都有開心快樂既人生~
~記住甜酸苦辣是人生必須要走過的~

洋房

oilamyoyo:

咁妳囡囡排到幾時做手術?我想妳都盡快安排,因為早知道都是好事,小朋友對眼很緊要的,將來讀書影
Y.Y. :wave:

大宅

Y.Y. 寫道:
ada.y:

Oh ! 完來差咁遠 真妳唔講不知道,thank !
我想問妳朋友是否去紅磡[理大]驗眼?

Y.Y.
係呀! 佢响電話book咗時間, 跟住去紅磡[理大]驗眼。

洋房

ada.y:
唔該哂 ! 現在我都等紅磡[理大]約我。
另向咁多媽咪說聲

[size=large] * Merry Christmas *

Y.Y. :wave:

首頁

尾頁

跳至