母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

民房

伊利沙伯 定 廣華 醫院生BB好呢??比D意見??

因我住沙田區,原本想係威爾斯醫院生,但怕大多大陸人會好迫!! 都唔知點選???

別墅

Re: 伊利沙伯 定 廣華 醫院生BB好呢??比D意見??

伊利沙伯better

別墅

廣華產房d姑娘同嬸嬸好nice,會教你點樣餵人奶、用泵...如果上奶又未餵到(因我囡一出世就係兒科住左成個禮拜),會賬到好痛,佢地半夜都會同你按摩,舒服好多。不過呢兒科個邊d就一般喇,態度比較惡,問多句都有說話聽。

識人係QE生,comment係產前ok,但產後d姑娘好惡,成日鬧人。

男爵府

我上胎兩年半前係QE生, OK呀, 產前產後都遇到好姑娘, 新生嬰兒部既醫生都幾好, 約左時間同佢地傾都解釋得好詳細, 連返左屋企唔識餵人奶, 打番醫院問姑娘都無問題喎!

不過唔知今時今日點?

carmenmingb

咁你登記左未呀, 聽過廣華唔收跨區新症, 一定要住九龍西先收, QE就唔知, 但而家都好FULL下!

複式洋房

我岩岩8號o係qe生完, d姑娘同阿嬸都好好架,
佢地係對d大陸人就串d同惡d,
對香港人都好好架...
我因為開刀生, 又要餵人奶,
姑娘都好體諒我, 主動幫我餵bb, 叫我休息多d...

大宅

carmenmingb,

我是在10月尾在kwh生了,想和你想說,而家邊間醫院(公立和私家)都咁多大陸人,其實pwh都唔錯呀!

但如果比我選,我會選kwh,因為qeh會收d有AIDS的孕婦,而且有大單野,都實去qeh先,可能會分薄左d人手囉!

而且我覺得d護士和姐姐都ok!! 都係對大陸人比較 :tongue:,但其實都算有禮貌 :-P

複式洋房

QEH, i just delivered my bb girl at Oct, i admitted to the private ward (2nd class), environment is good, food is good.....

複式洋房

我04年10月係廣華生阿仔..
so far 我覺得廣華d護士好nice..可能後生女多..佢地有時都會同我地傾下偈..但兒科d護士就真係麻麻..cool到爆..問多句都唔想答..可能做到麻木了..
我係順產..但因為爆線..要再入院..當時掛住個仔..一知道要留院幾日..我就喊足一日..後尾當時幫我縫線個護士仲特登走黎病房問侯下我..幾warm呀..

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

伯爵府

好媽媽勳章

我住上水
剛剛12月 3日在 qe 生

非常好

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊