想生BB

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 有無姊妹差不多係day20呀?

做乜唔開心呀 :mrgreen: 你要睇返自己本身既溫度範圍係邊, 就大約知道自己係咪高溫. 有D人本身係36.5X , 之後36.8X 已經對佢黎講算高溫架啦
twiggyland7 寫道:
Melody, sunsunbb,

hi, 我今日一樣係day呀, 我平時好少量體溫,
因為趕時間返工, 不過前日朝同今朝有check,
前日朝就係36.8, 今日朝就36.7,
好唔開心呀, 我想問幾多度先算高溫,
幾多度先算低溫呀?
我前幾天有黎m feel, 但琴日開始就無啦,
個胸小小谷, 唔係好勁,
但個肚有小小扯住痛,
我今朝用d仔check, 得一條線.......唉

大宅

我今日day30, 體溫呢4日都係37~37.20左右. 只係覺有小小肚址下感覺, 但唔係肚谷感覺. 個胸開始有d址下址下咁隠隠痛, 唔算感覺好大. 慘啦! 我仲約左今星期六全身檢查tim, 要約成4,5個月先約到架. 如果今星期六仲未來m, 都唔知係咪照去檢查好....... :cry: 見bk好多姐妹有時day25又可以驗到, 有d係day40都話未驗到, 搞到我都唔知驗唔驗好. 丫~~~~~~~好亂呀!

大宅

唔該miffymiffy,

乜升0.幾度就夠高啦 ? 其實而家天氣咁凍,
會唔會影響架? 我係用藥房 $10/支 既探熱針。
通常如果唔bingo, 會係day幾開始低溫架 ?

同埋成日鬧鍾一響就彈起身趕返工, 所以唔知平時既體溫呀 !
仲有我有近視, 成日都搵唔到支探熱針, 要搵一輪先搵到,
又唔知會唔會影響個結果。

大宅

traci,

咦, 你體溫咁高可能你bingo喎, 咁就恭喜你啦 !
你幾時check過無呀? 我想問你有無谷m feel,
會唔會有幾日扯住痛, 幾日又無感覺呀?
你不如早d打比醫生, 話果日唔得,
睇下你可唔可以同第二d人對調丫?

民房

我今日都係day30,但係體溫呢4日係36.95(day27),37.1(day28),但呢兩日得番
36.95(day29 and day 30),今日開始有小小肚址下感覺,昨日就個nipples有d痛,我諗今次又衰左,因為d體溫好似開始drop down呀!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

係呀, 總之要睇返你本身既溫度情況. 天氣都會有少少影響. $10/支都可以, 用 2位小數就較易睇到溫度變化. 如果唔bingo , 就大約係12 日 / 14日開以下降.

每次量係一醒唔郁就要量. 量足5分鐘. 支針你可唔可以放係床邊就手地方?
twiggyland7 寫道:
唔該miffymiffy,

乜升0.幾度就夠高啦 ? 其實而家天氣咁凍,
會唔會影響架? 我係用藥房 $10/支 既探熱針。
通常如果唔bingo, 會係day幾開始低溫架 ?

同埋成日鬧鍾一響就彈起身趕返工, 所以唔知平時既體溫呀 !
仲有我有近視, 成日都搵唔到支探熱針, 要搵一輪先搵到,
又唔知會唔會影響個結果。

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我想問咩叫著床呀?
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

大宅

boyboychu,

咁你體溫都唔算下趺既, 呢幾日都係接近37c, nipples痛反而機會大tim啦, 有個bk姐妹又係nipples痛原來bingo左呀.....反而你機會仲大過我tim. 你有無諗住幾時驗呀. 我同你同一樣day30喎. 希望齊齊中......

大宅

twiggyland7,

你今日day幾呀, 我仲未驗過有無喎, 都癈時咁早験, 遲d驗咪仲確實d, 早驗又無時m又未到, 咪白癈心機同金錢, 錢都是少, 係個心情仲更加緊張tim呀. 所以咪索性遲d先算, 如果唔係今星期六要body check我會係下星期尾先驗. 我body check個度唔可以同人調, 一來唔識有咩人個人做檢查, 如果個日唔得又要等多幾個月, 所以今個星期五試下驗下, 如果無結果, 先再改期..... :cry: .

民房

traci,

多謝你的安慰呀!前日都有37.1,但呢兩日趺到得
36.95,我覺得機會好小...今日個胸都開始痛啦,個肚下小小仲扯住扯住...所以我諗你機會大過我..
若果呢個星期m小姐唔黎,先諗幾時驗,希望佢唔好黎啦...我都好希望齊齊中... :lol:

複式洋房

Hi, 我今天才 day 13, 不過路過見您們講緊低溫, 我發現我的低溫可以去到 35.xx 有無姊妹好似我咁低o架, 是否正常呢?

大宅

今日Day24,但有感覺都係fail,因為已經無分泌,我本人覺得多分泌都係一個幾好的先兆,因我上一胎都係,li 幾日體溫無物變化,好失望

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

分泌點算為之多呀?

大宅

我上一胎臨近m come,成日好似m 黎敢,有野流出黎,次次以為m,原來唔係,但分泌的顏色就唔記得,所以而家好鬼失望

大宅

我一路都有小小輕微發炎, 時好時壞,
醫生比左d消炎藥我吃,
佢話呢隻藥孕婦都食得, 但我都唔敢吃,
我今日day23, 都有小小淡黃色分泌,
都唔知係發炎定係咩黎 ?
但係我唔痕架 !

大宅

boyboychu,

其實都唔敢衡量自己機會有幾大, 只係有時間上來bk睇下你地班姐妹有無咩特別變化大家交流, 又可以打發等bingo時間可以易過d, 又可以知道多d野, 原來每個人都身理變化都有d出入, 同時又可以大家互相安撫一下, 比d鼓勵大家嘛...

你諗住幾時驗呀, 我就要星期五驗....希望同時收到你好消息啦. 係呢?! 你呢排有咩變化tim, 係咪仲有d分秘tim呀, 胃口如何......

洋房

係呀, 我記得個中醫話如果有分秘會有機會喎.

民房

traci,

其實呢排徐左nipples痛,個胸有小小痛,間唔中個肚下小小有扯住扯住之外,我好似冇分秘呀....

我諗我唔會咁快驗,因為我唔想失望...

祝你星期五有個好消息!!

大宅

hi,

我今日朝有98.2度, 但瞓得3個鍾,
因為5:00鍾醒左起身去廁所,
而半夜5:00起身果次貪得意驗多次,
有98.5度, 今日day24,
聽d姊妹講, day25就驗到啦,
好心急 !!

traci,
你今日day幾呀, 平時cycle又幾多 ?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我無分泌 :-(

無行啦!
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

首頁

尾頁

跳至