自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

傷害bb個賓賓判左喇....

坐2年監!!

男爵府

Re: 傷害bb個賓賓判左喇....

咁少

大宅

太少啦!! 知唔知係咪以後不能在hk打工呢?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

有無搞錯ar,2年.佢傷害他人身體
ok就算判咁少都算,要以後都唔可再黎香港打工,咁就差唔多

大宅

得果兩年咁少,收唔到阻嚇作用

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

抵佢死

子爵府

醒目開學勳章

判兩年真係少左d

別墅

大快人心

珍珠宮

畀面勳章

真係算少

大宅

兩年益

大宅

咁少

大宅

唔係呀, 判得咁輕, 邊有阻赫作用!

大宅

攪錯呀, 甘樣傷害手無寸鐵bb只係2年 ?????? 賢仔繼母都十二年啦 把鬼火

大宅

咁少
mandyho

侯爵府

兩年咁少 如果可以send返去佢賓國坐就最好, 唔使我地香港納稅人養埋佢, 香港坐監叫好人道架啦, 真係益左佢呀

同埋我想講, 印印同賓賓改變身份都好普遍, 印印就算用真名過香港, passport資料好多都唔岩架, 我好多朋友同我講佢d印印都用假資料申請嚟香港, 如果咁樣, 你話唔比佢再嚟香港打工, 只睇passport, 如何實行呢? 除非所有海外傭工入境時都要對fingerprint, 係入境處的blacklist database度搵一搵先比佢入先做得到, 但唔知我地香港正苦又唔會唔考慮下咁做呢 為保障我地香港納稅人的人身安全呀

禁止訪問

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

我聽AGENT講,以前外傭係可以改姓換名再入到港,但智能身份證後就無呢支歌仔唱~

Alexismama 寫道:
兩年咁少 如果可以send返去佢賓國坐就最好, 唔使我地香港納稅人養埋佢, 香港坐監叫好人道架啦, 真係益左佢呀

同埋我想講, 印印同賓賓改變身份都好普遍, 印印就算用真名過香港, passport資料好多都唔岩架, 我好多朋友同我講佢d印印都用假資料申請嚟香港, 如果咁樣, 你話唔比佢再嚟香港打工, 只睇passport, 如何實行呢? 除非所有海外傭工入境時都要對fingerprint, 係入境處的blacklist database度搵一搵先比佢入先做得到, 但唔知我地香港正苦又唔會唔考慮下咁做呢 為保障我地香港納稅人的人身安全呀

複式洋房

poor little baby!!

大宅

個毒婦賓賓對bb嚴重身體攻擊,重要傷害人下體影響一世,先2年,真係有冇攪錯,起碼終身監禁,重要扣佢押監房同假期,減減埋埋,都係坐1年到,真係益佢!
love

大宅

唔係呀嘛???

2年,孔小姐揾人斬個細路都12年啦,佢e+係有心傷害個bb喎,大家都係傷人,咪又係揾小朋友黎出氣,有無可能有咁大分別呀!

有時d官都唔知點判,ed咁既人,無啦啦攪小朋友做咩喎,開得唔開心咪唔好做囉,唔使咁嘛!d人都痴痴地!

首頁

尾頁

跳至