自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 傷害bb個賓賓判左喇....

兩年真係少咗d喎
係咪個bb 好吔事,
所以個官判少d
孩子需要鼓勵, 適當的稱讚和鼓勵, 會使他更努力去完成任務, 對自己更有自信. 在小朋友的學習過程中,父母的啟發與鼓勵是十分重要。

侯爵府

angelfan07

係喎, 多謝你提醒 但我又想問下...........如果, 只係一個如果, 一個衰工人返左老家用假資料申請入境, 咁佢入境後係一個新人啦, 咁佢入紙申請hkid時, 入境處會唔會係database search到佢係衰工人而send佢返老家呢? 還是只係會當一個新file去處理, 如果係後者, 咁都無用架喎 [quote]
angelfan07 寫道:
我聽AGENT講,以前外傭係可以改姓換名再入到港,但智能身份證後就無呢支歌仔唱~

侯爵府

吔事??? 係咪想講曳呀?? 就算點都只係個bb, 你估佢可以點曳喎!!! 總之佢係對一個完全無自我保護能力的bb下手, (唔好話去還擊/告狀tim啦), 罪無可恕
leeleelumlum 寫道:
兩年真係少咗d喎
係咪個bb 好吔事,
所以個官判少d

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

判2年太小了, 可能個官覺得又係要用納稅人的錢養個賤賓賓,不如是是但但判2年,早D趕個賤賓賓返菲律賓。以後吾好比佢來香港打工害人。

子爵府

ME 2
deebrown 寫道:
太少啦!! 知唔知係咪以後不能在hk打工呢?

伯爵府

益佢la,係hk坐監,side曬納稅人d錢養呢d pk

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

得果兩年咁少

首頁

尾頁

跳至