跳至

首頁

尾頁

複式洋房

餵完餬仔你地俾gei多水bb飲?

我見bb食完餬仔成日好想飲水,我而家會俾3安水佢飲,你地俾gei 多?

大宅

Re: 餵完餬仔你地俾gei多水bb飲?

我一邊喂糊仔一邊比水佢飲, 因為食糊仔會好口干, 至於飲幾多? 冇一定o架

大宅

我都會一邊喂糊仔一邊比水佢飲,但食完後會俾佢飲到佢推開支水就停

禁止訪問

大宅

me too, 不過澄澄係食粥仔

hanson 寫道:
我一邊喂糊仔一邊比水佢飲, 因為食糊仔會好口干, 至於飲幾多? 冇一定o架

大宅

食粥仔我就唔會一邊食一邊比水, 因為粥仔已經有水分, 我怕佢第日大個連食飯都要飲水就麻煩lu.. :tongue:

大宅

咁又係, 不過我99煲嗰d粥仔比較杰d:lol:, 所以每個bb要食幾多水都無一定.
hanson 寫道:
食粥仔我就唔會一邊食一邊比水, 因為粥仔已經有水分, 我怕佢第日大個連食飯都要飲水就麻煩lu.. :tongue:

大宅

我bb都係食粥仔,我會等佢唔肯再食嘅時侯比水佢飲,再餵佢粥,如果佢唔食,就比佢飲多啲水,通常都可以飲到2-3oz

複式洋房

請問你地d粥仔係咪煮完再用機攪爛,還是就咁煮就得?要煮gei耐,請教我?仲落d mud野落去?我個b都食緊糊仔,我都想煮粥仔佢食.

首頁

尾頁

跳至