心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果同事放工后去玩, 但唔叫你, 你會唔會唔開心??

我公司廿幾人, 全部女人 (年齡由2X-4X), 表面上都幾
融洽, 最多喺你背后講是非, 不會有正面衝突. 大致上分
兩黨, 新人黨與舊人黨. 我是舊人, 屬舊人黨. 平時在公司
相處很融洽, 不過我比較靜又唔食晏, 因此好少和她們吹水,
不知是否這樣, 她們每次有節目都唔預我, 雖然我唔一定會去,
但個心很難受. 我會同自己講睇開D, 唔好想太多, 可能唔叫妳喺知妳要湊女. 但我心依然會梗住梗住. 唔知是否我無朋友, 所以很在意她們點對我. 而且, 我問心對她們每人都很好, 但居然無人理我感受. :-( :-( :-(
寛恕別人等同善待自己~
憎恨別人等同虐待自己~

翡翠宮

Re: 如果同事放工后去玩, 但唔叫你, 你會唔會唔開心??

咁你有無理過人地感受先 正如你所講你要湊女人地叫你, 你都未必會出席的 咁下下比檸檬人地食人地又好有隱咩 ?-( 開唔開心唔係在乎人地點對你 係你自己點樣去對你自己 放開d懷抱睇遠d, 有時同佢地玩得太埋未必係好事, 尤其係女人多就自然是非多, 快d選擇做個開心快活人唔好再執著同事是否會叫你去街啦 :lol:

大宅

Re: 如果同事放工后去玩, 但唔叫你, 你會唔會唔開心??

好多謝妳的回應!
好明白 {開唔開心唔係在乎人地點對你}, 但有時就係
睇唔開. 不過, 响樹發洩吓....多謝妳的提點
寛恕別人等同善待自己~
憎恨別人等同虐待自己~

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

唔會。

個個都係咁架啦....o岩玩咪叫埋一齊, 唔o岩就費事叫, 叫左到時唔o岩傾又破壞大家的興致。
無理由每次放工有人想去街, 都要開晒咪叫全公司人一齊去卦

你諗多左d bor~~唔o岩傾又唔代表佢地唔鐘意你o既。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

可能有好多時大家安排節目就係晌食晏果陣。o甘講緊你又唔在場﹐又好難怪人。如果你想去就真係同人食下晏聯絡下感情囉。

有時人地無問你﹐可能知你唔會去﹐唔想你難做。地食檸檬之時你又要次次拒絕人。如果我唔想去﹐我都怕人問我﹐因為好難次次都推人。
a961115 寫道:
我公司廿幾人, 全部女人 (年齡由2X-4X), 表面上都幾
融洽, 最多喺你背后講是非, 不會有正面衝突. 大致上分
兩黨, 新人黨與舊人黨. 我是舊人, 屬舊人黨. 平時在公司
相處很融洽, 不過我比較靜又唔食晏, 因此好少和她們吹水,
不知是否這樣, 她們每次有節目都唔預我, 雖然我唔一定會去,
但個心很難受. 我會同自己講睇開D, 唔好想太多, 可能唔叫妳喺知妳要湊女. 但我心依然會梗住梗住. 唔知是否我無朋友, 所以很在意她們點對我. 而且, 我問心對她們每人都很好, 但居然無人理我感受. :-( :-( :-(

大宅

Elefant老婆 & 晴B媽

多謝妳們的開解, 一定係我唸多咗:-P , 我應該唔係咁黑人憎
寛恕別人等同善待自己~
憎恨別人等同虐待自己~

子爵府

我未生個女之前, 又係成日同d同事去街, 生左之後, 佢地都好小預我, 我又無特別唔開心, 我估佢地都預我唔去, 咪唔駛問law..唔好唸太多攪到自己唔開心啦

翡翠宮

都係架, 有時人地次次都問你時又要比個解釋出黎唔去 真係推得多自己都唔好意思 一係若然你覺得好似比人排斥咁唔開心的話, 你下次可以試下, 即使無份參與個function都好, 都聽下睇下有咩好笑一齊笑下咁 :lol: 都不失為一個好辦法呀 起碼同事都知道你都有心同佢地聯誼的只係timing唔啱啫 [quote]
Elefant老婆 寫道:
可能有好多時大家安排節目就係晌食晏果陣。o甘講緊你又唔在場﹐又好難怪人。如果你想去就真係同人食下晏聯絡下感情囉。

有時人地無問你﹐可能知你唔會去﹐唔想你難做。地食檸檬之時你又要次次拒絕人。如果我唔想去﹐我都怕人問我﹐因為好難次次都推人

大宅

都係一個好辦法, 佢哋第二日响ANTRY講嗰晚情況,
我都有聽, 佢哋話下次去叫埋我
ringoivy 寫道:
都係架, 有時人地次次都問你時又要比個解釋出黎唔去 真係推得多自己都唔好意思 一係若然你覺得好似比人排斥咁唔開心的話, 你下次可以試下, 即使無份參與個function都好, 都聽下睇下有咩好笑一齊笑下咁 :lol: 都不失為一個好辦法呀 起碼同事都知道你都有心同佢地聯誼的只係timing唔啱啫 [quote]
Elefant老婆 寫道:

有時人地無問你﹐可能知你唔會去﹐唔想你難做。地食檸檬之時你又要次次拒絕人。如果我唔想去﹐我都怕人問我﹐因為好難次次都推人
寛恕別人等同善待自己~
憎恨別人等同虐待自己~

翡翠宮

咁咪得囉 下次唔好諗埋一邊先得架 :lol: [quote]
a961115 寫道:
都係一個好辦法, 佢哋第二日响ANTRY講嗰晚情況,
我都有聽, 佢哋話下次去叫埋我

首頁

尾頁

跳至