意見反饋
義工

自由講場 今日: 200|主題: 1009822

脫'乳齒'問題?

複式洋房

國民生產總值:236

脫'乳齒'問題?

請問大家子女有無試過, 隻乳齒脫左後, 發現內面已有一隻牙齒出了少許.
請問原本已脫果個位置. 會唔會比內面果隻牙移番出呢個位置到?
唔該有無經驗既媽咪, 指教下. 會唔會出多隻'爆牙'?

複式洋房

Re: 脫'乳齒'問題?

UP

大宅

國民生產總值:3428

如果果度再無牙頂住, 佢會慢慢移返出原位架, 唔駛擔心!

別墅

國民生產總值:731

小孩幾歲脫'乳齒'

複式洋房

HoW 寫道:
如果果度再無牙頂住, 佢會慢慢移返出原位架, 唔駛擔心!

唔該哂!

侯爵府

國民生產總值:23722

我女而家就係咁, 我要帶佢去見dentist啦

侯爵府

個個小朋友唔同架, 我估5-7歳啦
SaunderHung 寫道:
小孩幾歲脫'乳齒'

子爵府

國民生產總值:12052

我剛俾牙醫罵完,我個女隻乳齒未掉,隻牙仔係上面牙肉生左出來,穿過左d肉.我未去睇牙醫lor.點知佢話我地係吾係都脫wor.d牙生得她吾好係成"鵬"牙骨既問題,吾關隻乳齒有無掉下先定隻牙生左出來...結果無做野就走啦..

侯爵府

ydoris

唔明呀, sorry! 你意思係你女隻恒齒出左, 但乳齒仲係果個位, 無跡象會甩, 所以你去見牙醫, 但佢仲話你, 又乜都無做過, 有得佢咁呀???

咁咪兩隻呀平衡咁出囉, 中間d位點清潔呀?? 咪好快蛀牙

伯爵府

國民生產總值:19328

醒目開學勳章

我個囡依家YR4.5,上個月發覺正中下門牙有鬆,跟住側邊有點白色(恒齒要生出黎),我媽咪得閒就幫亞囡搖下隻鬆牙,兩日就俾我亞媽攪惦左亞囡O既乳齒,依家O個隻恒齒已經慢慢移番歸位~(我叫亞囡等閒用叫脷頂下隻牙,等隻牙移番位靚D )

我個囡3個月已經出牙,所以依家YR4.5就已經乳齒脫落,生出恒齒~

侯爵府

angelfan07

我女而家情況同你囡囡當時一樣, 但我唔敢搞佢隻牙, 都係比dentist搞好d

咁即係會生返正的, 係咪?? 咁都放心d

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.