自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我做得對嗎, 請給意見

今星期六係我老爺生�死忌, 本已打算去食飯, 但我媽這星期入院, 可能要住一排先可出院. 剛好今星期六我們又 提早做節, 我媽可請幾小時的假出去食飯, 後即日入返院, 我咪想唔去男家食飯, 一媽想見吓個孫, 二,唔知佢要住幾耐. 我呀媽話我咁做唔係咁好, 驚99唔高興. 
請問真的不是太好嗎?

男爵府

畀面勳章

Re: 我做得對嗎, 請給意見

你有無問過你99點諗呀,因入醫院真係有排都無得見d孫,如果係我就會同呀媽食飯囉,試下同佢講下.

別墅

好唔好真係只睇你99係咪小器.

講真, 人都死左, 梗係孝順生人唔係死人啦. 如果你老公都撐你, 就無需理99.

別墅

咁你覺得你99會唔會介意呀?
如果小器,無論點做都會介意;如果明理gar咪叫你老公同佢講下lor
不過我想問,可唔可改為中午同你媽食飯,夜晚去99度?

子爵府

唔單止我屋企人, 重有grandma, grandbar,其他呀叔, 姑姐... 好多人...

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

ppmon 寫道:
咁你覺得你99會唔會介意呀?
如果小器,無論點做都會介意;如果明理gar咪叫你老公同佢講下lor
不過我想問,可唔可改為中午同你媽食飯,夜晚去99度?

同意...我諗...媽咪會易話為d....睇下可唔可以日頭同媽咪食囉...至於你99...唔知會唔會口話唔介意...個心就....

子爵府

時間改唔到,已訂位, 及要就其他人

大宅

呢d special case, 俾我會同阿媽過節, 因男家果邊咁多人, 少你一個都唔怕啦, 但你媽媽一個喺醫院會好lonely!

禁止訪問

大宅

agree ! 陪啊媽合情合理 .

由 黎太 於 2006-12-15 14:22:17

呢d special case, 俾我會同阿媽過節, 因男家果邊咁多人, 少你一個都唔怕啦, 但你媽媽一個喺醫院會好lonely!

洋房

[quote]
黎太 寫道:
呢d special case, 俾我會同阿媽過節, 因男家果邊咁多人, 少你一個都唔怕啦, 但你媽媽一個

男爵府

如果係我, 我1定會顧住自己屋企先, 老公亦應明白, 唔鍾意都冇辨法lah, 同99事先解釋, 咁都應該尊重佢ge!!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

事先一早同奶奶講清楚..因為阿媽入院唔知會住幾耐,所以今次想陪自己阿媽食飯囉...

如果一早講清楚...奶奶唔應該嬲...就算佢唔like,都唔係你既錯..最多叫老公跟番奶奶食,自己同小朋友跟阿媽食囉

如果唔一早講定...果日唔去..就就一定係你錯囉

大宅

好媽媽勳章

同佢講清楚,佢曾明白.
大家一家人嗎 :lol:
快樂可人兒
:-DResults:

首頁

尾頁

跳至