嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

問:乾衣機好唔好用?

請問有經驗者分享乾衣機好唔好用?
啲衫會唔會縮水和好縐?
煤氣OR電好啲OR無分別?
多謝分享!

禁止訪問

Re: 問:乾衣機好唔好用?

大宅

好用,尤其是下雨或潮濕的天氣。Cotten衫用dryer大部份都沒有問題,wool就不recommended。另外,有些dryer有分delicate和normal modes,我通常會選前者for BB衫。

不知道煤氣和電dryer有沒有分別,但感覺上前者危險些!

別墅

[quote]
mamaluk 寫道:
請問有經驗者分享乾衣機好唔好用?
好好,非常方便, 乾完d衫好軟熟同乾凈(因高溫可以消毒),潮濕天氣就更覺得好,d衫又乾又無 "up"味

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

乾衣機,無佢唔得,我用煤氣
潮濕天或多衫要洗,掉晒d衫入機就攪掂

男爵府

畀面勳章

上次請煤氣師傅來度位 如果要擺煤氣乾衣機
要將煤氣表改位 要成千蚊改位....

所以冇買煤氣乾衣機
到WATSON'S買了一臺可以收的電熱乾衣機
覺得幾好
我係夜晚洗衫 晾到朝早 厚衫冇乾先用呢部機
兩個鐘D衫就乾爽了.....

遲D可能會試下乾床單睇下得唔得

男爵府

我係用電的, 我都諗左好耐先choice電, 因為方便過煤氣, 煤氣要做排氣喉, 又要改煤氣喉, 好煩嫁, 電的 用的時候開抽氣扇就得啦, 我有2個bb無左佢唔得, 好多野要洗, 1陣大b嘔奶, 1陣細b又話濕濕~~ 你可以cc panasonic, 我用佢, good丫, 又有埋腳架, 我買果時, 其他brand腳架, 方便好多ga, 希望help到你啦

大宅

我都係用電好好用,如果用煤氣除非係新裝修.否則真係好煩.

男爵府

好用但好浪費位, 所以而家用2合一洗衣+乾衣!

別墅

我用煤氣, 好方便, 用完D衫可以即刻收入櫃. 最近呀B成日嘔奶, 成日要換衫洗衫, 無o左乾衣機真係唔掂.

複式洋房

我都係用煤氣o架,好好用,個師傅用個架張部機吊o係洗衣機上面,都ok咖,可以慳位

首頁

尾頁

跳至