嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB好驚沖涼

B女好驚沖涼。每次沖完都失晒魂咁,有咪好方法。

別墅

Re: BB好驚沖涼

你個bb幾大呀? 我個女細個時都係好驚嫁, 不過人地教我同佢沖涼前同個bb講沖涼啦, 唔使驚, 你仲要先將濕了水的手拍拍bb心口, 才放入浴盆, 咁佢真係唔驚嫁啦 ! 你試吓啦 !

洋房

leekitha 寫道:
B女好驚沖涼。每次沖完都失晒魂咁,有咪好方法。

我bb初初都係呀,總之隻腳指一掂到水就好似劏豬咁 :-( 但大大吓就冇事喇

別墅

BB幾大呀...我囡囡喜歡聽我唱歌沖涼佢4個月大,不過一定要爸爸沖才唔哭???其怪呢........
可以看看囡囡個網呀

http://www.babyhome.com.tw/ka_yan
Facebook: [email protected]

大宅

我個BB都好怕沖涼,我會比隻手指佢捉住,佢會好D

大宅

不要怕冷親BB,一除衫就浸落水,真係要濕D水拍下心口仔,等他適應水溫才無咁驚.如果BB係大D曉玩玩具,你掟D波仔落水,襟D波仔落水,它會浮番上來,BB見到得意會追住玩,就唔記得驚,你試下得唔得.
Bonnie

洋房

你地係將個沖涼盆放係地下,還是枱上面呢?
如果要放係地下沖,洗頭時點樣洗比較舒服呢?
依家個囡13個月....

別墅

我個仔由出世到依家歲半都係係地下沖涼.
一歲開始洗頭就坐嚮度照頭淋, 所以第一次游水佢都唔驚.

複式洋房

你可試下將條毛巾仔放响心口, 然後放落水, 多D安全感嘛. 沖冲下就鐘意沖涼架啦.
[img align=right]http://b1.lilypie.com/lAYUp8.png[/img]

大宅

Thanks for your advice. Actually I have tried some of your suggestions before. But didn't work. Anyway, I will try again.

伯爵府

試下用專for初生嬰兒的浴盆或浴網,bb會有安全感

首頁

尾頁

跳至