意見反饋
義工

自由講場 今日: 3912|主題: 1009247

個仔飲奶便秘,飲保兒加營養素好唔好?

大宅

國民生產總值:1943

個仔飲奶便秘,飲保兒加營養素好唔好?

如題,阿仔飲開美讚臣A+3,成日便秘,唔飲就唔便秘,想同佢轉保兒加營養素或其他營養素,請有用過或遇過類似問題的幫幫手俾D意見,唔該晒咁多位!

伯爵府

國民生產總值:16114

好媽媽勳章

Re: 個仔飲奶便秘,飲保兒加營養素好唔好?

我個仔飲加營素無試過便秘, 你可以打去雅培問問順便問有無SAMPLES比你試試丫嘛.
28064842; 28064843
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

伯爵府

國民生產總值:15883

保兒加營養素幾大個可以飲ga?

複式洋房

國民生產總值:440

1-10age

伯爵府

飲呢隻係咪吾洗飲其他奶粉ga

珍珠宮

國民生產總值:34818

BABALALA 寫道:
飲呢隻係咪吾洗飲其他奶粉ga
我阿仔每日飲一餐咋喎

伯爵府

即係mix埋其他一齊離飲!!!???

子爵府

國民生產總值:14720

好媽媽勳章 醒目開學勳章

阿女由細到大飲Wyeth Gold 1,2,3,4號, BB時好肥, 越大越猛憎越瘦; 於是半年前開始試下夜晚餐奶隔晚飲Wyeth Gold 4號 / 保兒加營素, 但都無特別進展, 無肥到, 佢仲成日話Wyeth Gold 4號好飲好多, 輪到飲加營素個晚佢情願唔飲奶, 次次要同佢講數.

BABALALA 寫道:
即係mix埋其他一齊離飲!!!???

大宅

國民生產總值:1943

其實三歲小朋友唔飲奶得唔得呢?好多都話唔得,但有朋友的妹學營養學又話其實奶粉唔好,唔飲好過飲,但底係點?阿仔家下無飲奶一切ok,但都係瘦,有無人知到底唔飲奶會唔會真係營養不足?唔該晒!

洋房

國民生產總值:314

lisatsoi :

]其實三歲小朋友唔飲奶得唔得呢? ~ ~

本人意見三歲小朋友最好繼續飲奶,因為每一隻奶粉都含有胡蘿蔔素,和其它有益成份,不需要咁快幫他戒奶,尤其當他入讀"幼稚園"開始,接觸細菌多
Y.Y. :wave:

大宅

國民生產總值:3826

我隻大牛而家1歲8個月,一路都唔係好肯食其他野(e.g.粥、粉、麵、飯...)由14個月開始比保兒加營素佢飲(餐餐都飲),飲到而家都仲好"大隻仔",仲有用唔完ga精力,我覺得都ok,而家佢都肯食多d其他野,但主餐都係飲保兒加營素~
我而家產檢果個c+都話大b飲奶好~骨骼會好d~
我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.