意見反饋
義工
[2006年] 你地几時要返工呀?有無媽咪會轉做全職媽媽架?

子爵府

國民生產總值:10535

你地几時要返工呀?有無媽咪會轉做全職媽媽架?

我 22 號要返工啦,一返去就會辭職做全職媽媽,雖然湊左呢1個月我都已經痴左線,但係我唔想miss左個b既成長過程,而且又唔放心請工人湊,所以唯有慳d使同放棄自己既自由去湊個b囉﹗做母親真係好q偉大架﹗

大宅

國民生產總值:3972

Re: 你地几時要返工呀?有無媽咪會轉做全職媽媽架?

水怪!!做得好~~~!!
我都係放棄左工作,決定做全職媽媽,我有左3個半月時,已經決定連間舖都摺埋安心養胎,好多人問我會唔會唔捨得,我諗都唔洗諗就答"唔會"因為有得bb既話,我想全心全意照顧佢成長呀,要我放棄咩野都可以!!

子爵府

嘩.....你重偉大呀,連間舖都摺埋﹗ :lol:

該用戶已被刪除

大宅

國民生產總值:3972

[quote]
suki_ng_doraemon 寫道:
你地就好啦!可以做全職媽咪,我就唔可以,我老公份工只係做左差唔多兩年多,唔知會唔會唔穩定,我份工都做左九年幾,都算係老闆唔會炒我個隻,層樓仲供緊,仲有父母要供養,大囡要交學費,咁我又點可以唔做份工喎!
不過細囝將會入讀育嬰院,我諗呢個都算係最好既安排.起碼有專有照顧

別墅

國民生產總值:669

水怪, maggieman,你地好偉大呀!!

講真,我同老公人工都唔高,唔返工真係唔得...

suki_ng_doraemon,
我都考慮過俾bb返育嬰院,但係聽講bb會好易病咖,好難取捨...

伯爵府

國民生產總值:16046

我仲有成個半月(29/1)先返工, 雖然仲有咁長假期, 但覺得d時間過得好快, 唔經唔覺都放咗個半月, 所以要好好珍惜餘下嘅假期至得

該用戶已被刪除

男爵府

國民生產總值:8478

好媽媽勳章

可以的話,我都想做全職媽咪,不過經濟不許
我1月24日先返工,還有個多月,真係好想繼續extend假期

子爵府

嘩......咁你前後加咪有3個月產假?

vf2006 寫道:
我仲有成個半月(29/1)先返工, 雖然仲有咁長假期, 但覺得d時間過得好快, 唔經唔覺都放咗個半月, 所以要好好珍惜餘下嘅假期至得

該用戶已被刪除

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.