意見反饋
義工
跳至
[2007年] 大家會有D咩吾舒服,一齊傾下!

別墅

國民生產總值:838

大家會有D咩吾舒服,一齊傾下!

我大約5 wks...
我下腹就成日都好脹, 及好多胃氣頂住好吾舒服。
你地有無其他????

別墅

國民生產總值:768

Re: 大家會有D咩吾舒服,一齊傾下!

我就個喉嚨成日有野頂住咁, 有時食完又嘔, 好辛苦. 好多胃氣, 個肚隔日就肚痛, 好似肚痾咁,你地呢?

洋房

國民生產總值:61

我就個肚好多氣好多風, 成日頂住個肚咁, 因為我成日著低腰牛仔褲, 所以一坐就頂住, 重有成日去小便, 你地有冇呀?

別墅

我都係成日要去廁所,半夜仲會密D, 一晚有成兩三次! :-(

別墅

國民生產總值:661

me too! 勁多胃氣,十足"暴龍"! :tongue: 昨晚半夜三點中脹醒左,坐係到成個鐘"eru"氣,好辛苦呀! :-(
個人好倦,無唒心機,同笑容,個肚間中抽抽下,有少少便秘,總之周身唔自然,有左應該好開心,但我就愈來愈"忟憎",點算呀!好驚第日生舊"忟薑"出來呀!

大宅

國民生產總值:2022

好媽媽勳章

我暫時冇咩.. 只係比較想訓...
o的褲好似變得好窄咁.. 你地有冇肥o左好多?

別墅

有!兩磅!著褲現在不用皮帶,好像有點"cool"住!

大宅

國民生產總值:3651

me too, 我暫時冇咩.. 只係比較想訓 & 成日放屁

大宅

國民生產總值:2022

好媽媽勳章

我而家扣唔到牛仔褲第一粒鈕啦... :-(

大宅

國民生產總值:1291

Hello 各位8月媽媽~

妳地就好啦, 無咩唔舒服~ :lol:
我而家7週幾...真正唔舒服左, 都成2個星期啦...

岩岩check到有左時, 個胃一路都好多胃氣, 不過唔覺唔舒服, 仲好生猛, 到第5週尾開始, 成日有反胃感覺 + 口淡, 不過就無嘔, 食野之後就好啲...到上週開始, 每餐不能好似以往咁盡情食, 食到咁上下, 大概6成左右, 就食唔落去, 頂住, 想嘔, 不過又無嘔. 到呢4,5日仲加埋頭赤, 頭重重咁...又好易攰, 再加口淡, 反胃, 都幾難受~ 成個人成日都好唔精神~ 又要反工, 真係幾辛苦, 到左正餐, 如果遲啲食, 就更辛苦... 不過好彩一路到而家無試過嘔出來!

民房

國民生產總值:10

Pear Pear,

我都係呀! 而家五週幾, 呢兩日多左好多好多胃氣;

特別是晚上, 食遲小小就唔舒服得好緊要, 好似成日好想嘔但又唔係有得嘔, 感覺真是難以形容... 不過好彩今左好像好了一點點!

別墅

我都係,好易?,好易眼訓, 我胃口都仲好好,未有反胃, touchwood. :wink:

別墅

希望大家都平平安安,身體健康就好啦。

洋房

國民生產總值:206

宜家6w幾,近來已經成日作嘔作悶,一係就未到飯餐時間就餓,唯有食餅充饑,到時間食又無胃口,頂住頂住甘,好慘,成日都無飽飯食甘....不過好彩都無乜嘔.

最慘係訓得差,成日好早就醒訓唔返.
:-x

複式洋房

國民生產總值:278

我都係成日作嘔, 由其係一聞到d難聞架氣味, 早上刷牙就最勁, 反胃到連眼淚水都出埋, 又無胃口食野啵...夜晚成日訓得唔好, 個肚好似好多風咁頂住頂住, 好似肚痛咁, 但又無得痀啵, 就成日急尿囉....睇醫生又話正常...叫我唔好食咁多酸野, 因為會増加胃酸啵!

洋房

國民生產總值:43

我都係呀﹗只係經常覺得好眼訓,同埋變得好唔忍得餓。未見有作嘔作悶的情況。

別墅

而家差不多8週,無嘔過,但個胃依然勁唔舒服,一肚餓就"gee lee goo lo",頭暈,手軟,要立刻食野,所以開始袋定d梳打餅出街,以前我一d都唔鐘意食,而家佢就係救星
人依然好易倦但晚上開始瞓得唔好,半夜起身去小便,有時要坐起身"er"氣,跟住就眼光光瞓唔著,唉!救命呀! :-(

複式洋房

國民生產總值:299

大家好, 我有左5個weeks. 因為我7月尾時小產過(當時6.3weeks), 所以今次有左我特別小心。我係day26 check倒有左, 所以即刻去左睇中e諗住安胎, 宜家食緊中藥, e師話要食倒12weeks. 但我想分享一下就係食左中藥後, 個人幾開胃 (因為上次有左見倒d野都係唔想食), 又無乜胃氣 (上次好多), 又唔係大眼瞓, 係晚上早d休息咁 (上次一到下午就想瞓), e師話幫我安胎之如, 將d懷孕既不適減到最低, 不過個人就會特別吸收。

至於身體既變化, 因為我之前幾個月都有進保(小產後),所以肥左, 加埋宜家個肚同breast勁谷, 個肚原本望落下似有左3個月, 宜家似4個月, 個breast原本都有c級,宜家有d級, 個乳頭硬到帶普通bar bar都見倒, 宜家諗緊洗唔洗咁快去買孕婦bar.

別墅

RabbitKo,
中醫開什麼藥你飲呀?使唔使日日煲架?我有左之後都無咩特別進補,只飲牛奶及食葉酸,但而家見到牛奶開始反胃,考慮緊會否看中醫.

複式洋房

國民生產總值:278

我都有睇過中醫呀, 幾好啵, 飲完真係好訓左, 同埋個肚無咁多風, 你地都可以try下, 記得同佢講有左bb呀, 我飲果d中藥就唔苦, 甘甘地幾好味tim!!

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.