自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

發 燒 上 學 女 孩 抽 筋!!.....冇野嘛?? 發燒都要個囡(3歲)返學??

發 燒 上 學 女 孩 抽 筋

【 本 報 訊 】 昨 上 午 11 時 許 , 一 名 3 歲 女 童 發 燒 抱 病 上 學 , 在 柴 灣 小 西 灣 道 9 號 幼 稚 園 上 課 期 間 , 突 然 抽 筋 嘔 吐 , 繼 而 昏 倒 伏 在 桌 上 , 老 師 發 現 後 立 即 致 電 報 警 , 召 救 護 車 將 不 適 的 女 童 送 院 ( 圖 ) 。 女 童 稍 後 蘇 醒 過 來 , 同 時 學 校 通 知 家 長 趕 至 照 料 , 經 檢 驗 後 無 大 礙 。

:-(

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

Re: 發 燒 上 學 女 孩 抽 筋!!.....冇野嘛?? 發燒都要個囡(3歲)返學??

My Two Princess

男爵府

Re: 發 燒 上 學 女 孩 抽 筋!!.....冇野嘛?? 發燒都要個囡(3歲)返學??

咁係佢父母要佢噃學定學校要佢噃呀????

男爵府

可能屋企無人照顧. 不過發 燒真係無為返學啦, 傳染比人就唔好.

男爵府

乜學校唔係規定37度就不宜帶小朋友返學...佢係咪返到學校先開始燒

子爵府

現在小朋友返學前在家要探熱架!
點解父母仲要小朋友返學
學校又唔check下d記錄

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

會唔會返到學校先發燒??

我都試過之前仔仔唔係好舒服....第二朝見佢幾精神..又check左佢冇發燒先送佢返學...結果中午老師見佢食飯唔多開胃(平時會食人地一個double)...同佢check就發覺佢發燒...不過佢地又係見我仔仔除左胃口差d都冇乜其他問題,只係打比我話我知佢有d發燒,問我即唔即時接走仔仔,如果唔接就等放學先都得..因為仔仔重好活躍...學校醫生check過都只係發燒

男爵府

SARS咪就係咁傳播架囉, 個小朋友都應該休息多d, 唔應該要佢返學啦
[img align=left]http://www.fx-word.com/img1/20070115/1168850504I.gif[/img]

珍珠宮

會5會係小朋友初頭有少少燒, 父母冇發現, 跟住去到晏d 燒起上黎呀, 有時小朋友d 病都黎得好急

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

難為d老師嚇餐飽

大宅

依家d小朋友病得好突然..有時見朝早好精神..但到晏就就會無啦啦發燒 ,, 但如果真係唔舒服..就唔好比小朋友番學..要係屋企多多休息...

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

發到好高燒才會抽筋,唔理的話好容易腦膜炎,燒壞腦,害
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

子爵府

大宅

係咪家長要返工冇人照顧呀?
唔係個個家長可以隨時照顧到d仔女架喎
☆以上純屬本人立場☆

侯爵府

個家長已經怪, 病都送小朋友番學, 但係學校都有責任wor, 小朋友唔舒服都唔知...

珊瑚宮

好媽媽勳章

:-( :-( :-(

大宅

我仔仔叫銘堯(Hugo),已經3歲半返學啦,好開心呀 :-) :-) :-) :-) :-) :-)

子爵府

畀面勳章 親子達人勳章

會唔會係小朋友嘅屋企人大意唔知呀!不過連小朋友有無唔舒服都唔知 女童嘅家人都幾蝦淥...

大宅

:-( :-(

首頁

尾頁

跳至