自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問吓~妳&小朋友用什麼(被)~~羽絨被用幾多個%??

∼∼我想買張被比我個大皇仔∼
我怕佢唔夠暖
好?我張被都係好似40%定...上年有幾天都凍唔夠暖∼∼ 妳們用什麼被...

珍珠宮

Re: 想問吓~妳&小朋友用什麼(被)~~羽絨被用幾多個%??

我剛早排買比個仔, 我個仔而家4歲, 張羽絨被50%, 我個仔話用咗覺得訓覺好熱 :lol:
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

複式洋房

Re: 想問

有鼻敏感Ge小朋友係唔係唔適合用羽絨被架?因為D羽絨成日飛出黎。

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

真絲被

大宅

羽絨被 80%

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

要睇小朋友本身怕唔怕熱, 因為小朋友多數都大人高小小所以要要考慮呢個問題, 60 - 70 已經好夠.....

別墅

Re: 想問吓~妳&小朋友用什麼(被)~~羽絨被用幾多個%??

[size=medium]我仔仔用緊冷氣被,仲係薄ee,我好驚佢凍,幫佢蓋多張被又成頭汗,都唔知點同佢蓋被,為有穿多件衫,但又時又成身汗,好煩
小詠 寫道:
我剛早排買比個仔, 我個仔而家4歲, 張羽絨被50%, 我個仔話用咗覺得訓覺好熱 :lol:

複式洋房

羊毛被,唔會太輕,少D機會踢走張被 ,好暖!My bb 4 歲 如果bb怕熱,可以用毛巾包豬腸粉,only 包body,唔好包手,一定唔會冷親
開心生活每一天!

男爵府

我係吉之島買左兩張朁絲被比d仔! 又冇羽絨被既異味, 軟淋淋! 細佬話好舒服, 訓到唔肯起身返學!!!
wallacemama

複式洋房

~~(朁絲&真絲被~等我都去睇吓先)
我個仔~而家用緊張應該係棉被,係奶奶度攞,上年都唔太夠暖...而家四歲喇!唔肯用~識表白更多意見啦!激死!成日唔肯用話好重 係都用噃bb果張~真係煩c人 咁又係輕 可能又會踢走d被~ :lol: :lol: 不過我個仔輕重都一樣(富)被.... ... :lol: 羽絨我有d時侯都感覺焗不過輕∼又真係幾舒服∼我都係用過重ga棉被&而家呢張羽絨被∼所以咪真係唔知買咩∼如果買噃 羽絨6�70%我諗都應該OK... :lol: :lol: 真煩..嘻...

禁止訪問

男爵府

90%羽絨被

男爵府

畀面勳章

70%羽絨被

首頁

尾頁

跳至