想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

都唔知點好???

上次M係10月31日,但到今日都仲未有M,用D仔又未有BB,我不嬲DM都唔準!又冇谷胸,依家得個等字,不過我都打定輸數!(唔想希望越大,失望越大)好慘呀!

依家唔知好冇飲紅祖水谷M好?好煩呀!

複式洋房

Re: 都唔知點好???

完來紅祖水可以谷M, 我朋友會食綠豆谷M, 但如果你想有bb唔好吃 :-P

男爵府

黎又唔係、唔黎又唔係! :-( :-(
該用戶已被刪除

別墅

我同你地一樣!都係唔知點算好!因為今個月係第一次用d仔來check, 今日係day33(剛剛停了避孕藥1個月,上個cycle係28天),之前用d仔都check唔到上深下深,只係有一日特別比較深小小,咁以為排卵,現在等bingo,但係今早用排卵紙試試再check,點之今日check到下深過上。咁我現在應該點呀! 係唔係應該再dodo?但係出現咁ga result,有其他意思呢?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你係咪bingo 左?? 一係你試下6-12 小時後再測, 如果都係一樣咁深, 就有可能bingo. 你有無用驗孕條再測呀

大宅

miffymiffy,

乜d仔排卵條可以check到有無懷孕既咩?
咁用d仔排卵條check快d,
定用返d仔驗孕條check會快d知呢?
我今日day22, 今朝用d仔驗孕條check得一條線,
咁幾時再check好呢 ?

別墅

Miffymiffy:

我今早都有驗孕紙試過,但係一片空白,我係怕停咗藥第二個月,經期會唔會亂,所以先咁遲排卵?.但係第一個月又咁準!?我又怕如果真係排卵,會miss咗個機會。

好煩惱呀!

我都好希望承你貴言有咗啦! 如果我真係有咗!真係要多謝你呀miffymiffy!

別墅

miffymiffy,

今晚,我剛剛check過,條淺仍然係咁深色!咁我應該點做呢?thanks

好心急...

:wink:

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

呢度bk sisters 試過用排卵條係可以測到懷孕. 因為排卵條會測到懷孕中既HCG . 用排卵條係會較驗孕條快, 但價錢較貴少少, 不過M 前1,2日排卵條都會有少少反應.

你應該係排卵日後, 最快最快既第11日. 準確D係 之後第16日.
twiggyland7 寫道:
miffymiffy,

乜d仔排卵條可以check到有無懷孕既咩?
咁用d仔排卵條check快d,
定用返d仔驗孕條check會快d知呢?
我今日day22, 今朝用d仔驗孕條check得一條線,
咁幾時再check好呢 ?

瑪瑙宮

你一係照dodo先, 不過唔好太激烈

不過你明日/ 後日都用晨尿再測驗孕紙, 希望聽到有好消息 :mrgreen: 祝你有個 聖誕小天使 :mrgreen:
MAJO 寫道:
Miffymiffy:

我今早都有驗孕紙試過,但係一片空白,我係怕停咗藥第二個月,經期會唔會亂,所以先咁遲排卵?.但係第一個月又咁準!?我又怕如果真係排卵,會miss咗個機會。

好煩惱呀!

我都好希望承你貴言有咗啦! 如果我真係有咗!真係要多謝你呀miffymiffy!

男爵府

今日睇中醫話有喜脈,但驗孕棒就冇孕,唔知有冇人試過呢?

大宅

miffymiffy 寫道:
你一係照dodo先, 不過唔好太激烈

不過你明日/ 後日都用晨尿再測驗孕紙, 希望聽到有好消息 :mrgreen: 祝你有個 聖誕小天使 :mrgreen:

miffymiffy

乜用你地既D仔驗快D架,如果好似我咁既情況
買D仔驗又有冇用呢
今日DAY 54啦....仲係一d氣色都冇 :-(

瑪瑙宮

ophelialiu,

你唔介意既話, 可以試黎玩下

大宅

hi karenbb,

你今日day幾呀? 咁快中醫就知?
我都好想試下睇中醫呀!

大宅

miffymiffy,

哎呀 ~ 我今朝早用哂d仔驗孕條同排卵條check,
都係白雪雪, 我今日已經day26,
今個月食左排卵藥, 應該都係around係28日週期,
如果話就黎m前2,3日用排卵條驗會有淺紅線,
但係我得一條線, 谷m feel又唔強烈, 淨係胸脹咋 !

男爵府

尋晚day51去睇中醫, 我day51中醫話有喜脈呀,但驗孕棒就冇孕,始終都要等西醫確定先算!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題