論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

菲傭傷少主下體判囚2年

(明報) 12月 15日 星期五 05:55PM
菲傭涉割傷5個月大少主的陰莖,裁判官裁定菲傭虐兒罪成,判囚2年。

裁判官表示,該名男嬰傷勢嚴重,被告嚴重忽略,而且沒有悔意,故判囚2年。

裁判官指被告Brigilda de Sixto Farinas(34歲)對男嬰陰莖傷口疏忽照顧是無庸置疑,相片及醫生證供均顯示男嬰當時的傷勢十分嚴重。而被告曾3次替男嬰更換尿片時,均看到男嬰下體流血,卻沒有告訴男嬰母親,明顯是故意疏忽照顧男嬰的傷勢。雖然控方沒有證據顯示男嬰傷口是由被告造成,但她的疏忽行為已足以構成虐兒罪。

子爵府

醒目開學勳章

Re: 菲傭傷少主下體判囚2年

卻沒有告訴男嬰母親,明顯是故意疏忽照顧男嬰的傷勢。雖然控方沒有證據顯示男嬰傷口是由被告造成,但她的疏忽行為已足以構成虐兒罪。

X佢個街oY
都唔拿知咩法律,擺明係個賤西整個小朋友,醫生都走埋出來作證插佢都唔入,兩年有Q用咩,今次case會變案例,即係下次有小朋友有類似傷害,都會用黎參考,真係Xy$#@%*zQ#sxX

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係呀,正pk. 咁都入唔到個C打壞傷人.

複式洋房

真係判得實在太輕,張學友菲傭偷相都判半年,呢單案件應該好似繼母個單,判個賤人12年.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

何止判佢12年呀,最好將佢係坐監時做野所得既工資要黎賠比僱主添呀,等個PK出番黎赤條條C返去菲律賓.

大宅

太少了

洋房

只得2 年!!!
鬼唔望個pk 坐監時日日比人姦, 染性病... (sorry, 我平時唔會咁講野)
你地話我地做僱幾可悲, 一D保障都無, 咁嚴重都只係坐2年, 唔通要搞出人命政府先至注意? 你地睇下D工人工會幾叻, 我地政府幾咁無能!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

大宅

唔怪得D賤工人愈來愈賤啦, 咁嚴重都是判2年?????
究竟香港政府幾時先致有番D人性, 保障一下D傭工的僱主????

洋房

你地知唔知呀...
個PK話佢無做錯嘢, 重要求緩刑想X'mas 返Philippine 見D仔女喎!!!
返咗去佢重會返黎!!! 去死la

大宅

終於有案例, 睇下d工人怕吾怕. 下下用小主人威脅我地呢班苦主.

呢個賤人就算判死刑都黎補吾到小孩子一世創傷, 希望男嬰可以早d康服.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

咁嚴重都是判2年?????

判20年就

珍珠宮

下,乜個賤人有仔女ga咩
咁佢真係毒,將心比己,都無理由咁樣對人個仔
呢d人一定有報應,唔好話我咒佢,坐兩年只係前奏 ,有排佢受,天收佢

伯爵府

2年?!!!

我地d仔女真係賤過地底泥呀, 咁嚴重都係判2年, d工人有乜辦法唔惡丫......

真係好

男爵府

大宅

2 年實在太輕, 鬼唔望佢在jail內嘗試比人打到pk的滋味 :-x
[url=Lilypie Expecting a baby Ticker]Lilypie.com[/url]

大宅

2年,唔係化,終生監禁都便宜佢啦,都唔明個官係咪恰眼

首頁

尾頁

跳至