自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問你地依家會做幾錢人情?

普通朋友結婚, 請問你地會做幾錢人情?

珊瑚宮

好媽媽勳章

Re: 請問你地依家會做幾錢人情?

普通朋友$500~
熟d$800~
好熟 over $1000~

男爵府

複式洋房

really very cheap
i read from some wedding forum that
有新人收過$20 人情

danielmama 寫道:
普通朋友$500
但我有啲勁cheap親戚, $400 ~ 3個人 & $500 ~ 4個人嚟飲 , 仲要彈待應招呼唔週到 , 同埋帶埋外母嚟飲

別墅

我都係咁,不過仲要睇埋地方,high啲嘅就畀多少少,唔駛人"sit"錢嘛﹗

manicheung 寫道:
普通朋友$500~
熟d$800~
好熟 over $1000~

侯爵府

enbutter 寫道:
really very cheap
i read from some wedding forum that
有新人收過$20 人情

好唔好意思呀??

男爵府

大宅

我結婚時, 其中一個做兄弟, 收左我封兄弟利是, 婚前婚後食左我2餐, 居然一毫子人情都無做 另外我勁有錢既姑母一家幾口做$500 ?-(

大宅

好媽媽勳章

睇下邊個啦.近親多數比$1,000
快樂可人兒
:-DResults:

子爵府

惡少:

你姑媽係咪仲有金器俾你 ??
TKOP,  求你拜你,唔好再死纒住我、咬住我、回覆我!!!!!

王國長老

2019勳章 至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

1person----$500
1pair----$1000
1family(2kids)----$1500
:-( :-( :-( :-( :-(

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

$500

大宅

我都收過$20 人情 woo~ 係奶奶請既..........
仲有4個兄弟合共俾 $1,314 人情~ :-( :-(

複式洋房

會唔會親疏有別呢
公義使邦國高舉(箴14:31)

大宅

$500一個囉

大宅

家姐個女結婚,請問要唔要$2,000-3,000?

大宅

畀面勳章

$500

禁止訪問

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

at least $500 :-P

民房

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Edithma 寫道:
家姐個女結婚,請問要唔要$2,000-3,000?

你幾多人去飲先,話晒你都係人亞e,就算俾公價都最好搭隻介子仔啦,如果唔係,下次上wedding forum俾係揞名唱就唔好啦!

首頁

尾頁

跳至