跳至

首頁

尾頁

大宅

bb 漏尿

bb有漏尿情況, 我估計因側少少睡, (如片片貼太緊,他不舒服的) 弄濕了和尚衣, 成晚少少的'依依亞亞",可能濕衣令他不舒服, 因天氣凍晚上不可換衣, 現用方法是用方巾墊在片片下. 每次換片時如濕都是濕方巾, 即時可換出方巾.

其他mama 你bb有無漏尿問題?

伯爵府

Re: bb 漏尿

你用邊隻尿片架?我個b用pampers就冇呢個情況出現啵~但係試過用nepia就漏尿囉~

大宅

用Huggie

carrie_1102 寫道:
你用邊隻尿片架?我個b用pampers就冇呢個情況出現啵~但係試過用nepia就漏尿囉~[/quote]

複式洋房

濕衣不可不換啊,一來BB唔舒服,二來容易'攝'親。冬天來了,用暖風機可保室內和暖。Innotec Tower Ceramic heart 好用又安全,可考慮買一幢呢~~
我朋友的BB不只漏尿,還漏屎屎呢,轉片片都冇用,只勤換墊及單,密密換片。

複式洋房

我囡囡用fitti,有時會漏尿不過唔多。
fitti NB side 係比較細條,所以漏尿情況唔多。

男爵府

我用huggies都有試過1次漏尿, 不過pampers未試過有漏尿, 不過可能個次用huggies的時間, 貼得唔係太好咋.

huggies - 片片比較硬d, 同size最細.
pampers - 片片較huggies大少少, 同軟少少.
分享煮食的樂趣, 是減壓的一種好方法!

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

hello

我用2隻,,2隻都漏尿huggies pampers

別墅

係咪大脾位貼得太鬆?

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

judy_chu

我估係'
旦貼得緊,,又怕佢辛苦
點貼好

首頁

尾頁

跳至