意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 3|主題: 84893

我感冒了,怕傳染bb  :<

大宅

國民生產總值:2236

2018勳章

我感冒了,怕傳染bb  :<

當bb(2 個月) 打咳嗽, 心真的很驚他中招

公爵府

國民生產總值:26018

2018勳章 畀面勳章

Re: 感冒了,怕傳染bb  :<

me 2, 我傷風...好擔心傳染比囡囡
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

大宅

2018勳章

have you see doctor, and how old is your BB ? I will go to doctor tomorrow morning

大宅

2018勳章

have you see doctor, and how old is your BB ? I will go to doctor tomorrow morning

公爵府

2018勳章 畀面勳章

一早睇左啦, 怕傳染比囡囡嘛, 佢依家兩個半月大
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

男爵府

國民生產總值:8395

你係屋企要帶口罩(尤其是餵奶的時候),盡量唔好親自照顧bb住(除咗餵奶),等好返先至再同bb玩過。

公爵府

2018勳章 畀面勳章

除左第一日病, 屋企冇口罩外, 對住bb就帶住啦, 得我一個, 冇人幫手架....

今日囡囡好似有鼻水添呀....
歡迎參觀『文。穎之家』

男爵府

國民生產總值:8736

睇醫生有無藥比你食呀?我都中咗招,餵人奶但無睇醫生,對住亞女就戴口罩,而家有痰同鼻涕,駛唔駛睇醫生呢?
未經本人許可, 不得轉載

別墅

國民生產總值:670

Lulu皇后 寫道:
睇醫生有無藥比你食呀?我都中咗招,餵人奶但無睇醫生,對住亞女就戴口罩,而家有痰同鼻涕,駛唔駛睇醫生呢?

i was sick 2 weeks ago. drink more water and then have enough sleep! u better go to see a doctor though they would only give u medicine with minor effect since u are a bf mom.

it is a must to wear mask when u are in home

公爵府

2018勳章 畀面勳章

lulu, 緊係睇啦, 病住湊bb好辛苦架, 等陣dum下再嚴重, 連奶都餵唔到咪死....
歡迎參觀『文。穎之家』

大宅

國民生產總值:1757

BB6個月前,都重有抗體. 我響阿b4個月時大傷風(當時有發燒). 我照餵, 阿b都無事.

大宅

國民生產總值:1033

最近天氣凍左, 大家要小心身體呀!
我都中左招呀, 現在頭痛又不斷流鼻水, 個人仲全身都好痛, 不過我無睇醫生, 我諗飲多d水同
以基督耶穌的心為心 :-P

大宅

2018勳章

hi,

早上睇了醫生, 下午食藥休息,現在好好多. 
醫生給我的意見 :

”BB有抗體, 不用擔心,如果傳染bb,早在你有病徵前病菌已傳染了,只要沒有發燒, 就可以.餵人奶, 可給bb抗體, 所以你痊癒quickly,BB痊癒quickly also."

So take rest , drink more water, wear mask when with BB, hope to recover soon. Good for me and also good for my BB.

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.