婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

睡不着應該點算

好辛苦啊!! :-(

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

Re: 睡不着應該點算

me too

洋房

之前我都有失眠問題, 食少量安眠藥, 但身體不是太好, 之後而家試食大蒜, 身體好了, 又可以一上床就睡, 不過食蒜之前要少量開始~

民房

食大蒜?我先生都是啊 點食法啊??

mei

大宅

大家可以嘗試下飲杯和暖既牛奶, 係暖喎, 唔係熱喎, 效果唔錯架, 我之前都係勁失眠, 都係要每日靠食藥, 之後唔食就訓唔到覺, 同埋長期食藥會影響記憶力架, 所以可以証下飲杯奶, 有益又方便

別墅

吃鈣片都得,我試過真係易睡d,但小心選擇牌子。

複式洋房

睡不著,或睡眠不好,好多原因的。
精神緊張是其一,所以可以選擇飲奶來幫助。
之不過,有的人對奶有敏感,或對奶有抗拒的。

除了精神緊張的問題外,有肝腎陰虛,心火勁等等都會導致睡眠不好,因此,可找中醫師調理身子,會有幫助。

其實,想改善睡眠問題,優質的靈芝食品,一定可以幫助不少。以在下的經驗來說,10 個有 9 個在食用靈芝後的頭一個月,睡眠質素有明顯的改善,因此,有此問題困難的朋友,可嘗試食靈芝。因為靈芝本身有安神、舒服緊張、改善睡眠的功效。

靈芝諸葛亮

複式洋房

睡不著,或睡眠不好,好多原因的。
精神緊張是其一,所以可以選擇飲奶來幫助。
之不過,有的人對奶有敏感,或對奶有抗拒的。

除了精神緊張的問題外,有肝腎陰虛,心火勁等等都會導致睡眠不好,因此,可找中醫師調理身子,會有幫助。

其實,想改善睡眠問題,優質的靈芝食品,一定可以幫助不少。以在下的經驗來說,10 個有 9 個在食用靈芝後的頭一個月,睡眠質素有明顯的改善,因此,有此問題困難的朋友,可嘗試食靈芝。因為靈芝本身有安神、舒服緊張、改善睡眠的功效。

靈芝諸葛亮

大宅

我之前試過睡前飲奶,但有個問題:就係半夜要去厠所,之後又瞓唔番 :-(

珍珠宮

好媽媽勳章

我有個好方法係用好熱的水泡腳, 泡左三四個字, 你就會發覺血氣運行, 成身都滾, 同埋好眼訓架喇

首頁

尾頁

跳至