親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

民房

2月到台灣蜜月旅行不知去邊玩好??

各位好!

呢個網站的資訊真係好實用,我已搜集很多資料,但仲未PLAN好去那??
因我地是頭一次到台灣,仲係蜜月之旅,所以計劃要周詳一的。

請各位指教一下,謝謝。

旅程計劃共七天,出發日期: 2007年2月6日
計劃JOIN旅行社(未報名),四日三夜自悠行,另延長逗留多3天!

酒店我選四季酒店 (4晚,其中一晚附加$580),北投荷豐館(2晚,$790/晚)

(呢兩間上網睇過幾好,在PACKAGE內是最平的心水選擇)

Package + 延長住宿酒店費都已$6180 (未包其他稅項及保險)
JOIN旅行社是否貴的?)

行程不知如何計劃好?我地都是20+ages,請問各位有甚麼意見。

我地想去樂園玩,不知哪個好?
想食日本菜,邊間好介紹同埋其他特式的食品?(朋友話台灣食日本菜唔錯)

我男友想去動物園,值得一去嗎?因為地點太遠,而且沒有朋友去過,所以冇得參考。

平價潮流服飾可到哪?去?

還有其他甚麼地方值得一去?或其他更好的建議?(如蜜月酒店,行程安排)

謝謝各位

伯爵府

畀面勳章

Re: 2月到台灣蜜月旅行不知去邊玩好??

stephaniec:

你不如到呢個 forum 看看!果度有媽媽很熟悉台灣,也在頁首介紹了一些行程!

台灣有用資料

據我所知,在旅行社買package 係平過機票、酒店房分開訂的!但你得去一些信用好的旅行社買,否則有些黑店,叫你比左錢,到時又話無位,要你加錢就很勞氣了!

其實你們有7天在台灣,可以有幾天去台中的,上面的forum有媽媽住過清境、宜蘭的民宿,很浪漫呢!

動物園若你們真想看獅子老虎大象和樹熊也可以去的,但我個人覺得比較合小朋友!

民房

Hi 恩祺媽(carol),

其實我想POST係最頂個FORUM,因這是我首次發表文章,所以按錯了,哈哈∼

幸好有妳給我回覆,真的謝謝你。

我有看過那個很詳細的FORUM,就是太多資料,不知怎樣安排才是恰當呢!!∼

因為有些行程我想保密,我想給他有個浪漫及難忘的回憶。

民宿的地方會否太遠呢?
因為你提及的地方我不知在哪?呢!!∼

Stephanie

:lol:

伯爵府

畀面勳章

stephaniec:

唔使客氣!我後來都估你係按錯制了!

你入去果個forum 按"回應"就可以post 到問題了!

其實那邊的abcd媽咪很熟台灣 (sorry!我不得不提她的名),她好好人,可以幫你plan 行程.....嘻嘻!

保密?你的未婚夫都上bk嗎?

民宿,很多地方都有....
宜蘭在中部那邊,聽我台灣的親戚說高鐵在今年年底通車,那時去台中都係約1個小時的車程!

首頁

尾頁

跳至