自由報料

跳至

首頁
12345...11

尾頁

洋房

你既bb鐘唔鐘意食SmartFish? 可唔可以分享下?

你既bb鐘唔鐘意食SmartFish? 可唔可以分享下?
你既bb鐘唔鐘意食SmartFish? 會用咩食法?例如就咁唧入口定要夾餅仔咁食呢? 俾小朋友食開SmartFish既媽咪一齊分享下, 如果被選中用係我地既會員通訊, 仲會有SmartFish送添, 黎啦, 一齊分享下啦^^

伯爵府

魅力王子

Re: 你既bb鐘唔鐘意食SmartFish? 可唔可以分享下?

vkmama
please check pm~! :-P

伯爵府

Re: 你既bb鐘唔鐘意食SmartFish? 可唔可以分享下?

pls check pm

大宅

HELLO VKMAMA
我都想要資料...我見盒外說明是五歲小朋友食,因為是膠囊,不見議少於五歲小朋友服用...五歲以下小朋友藥房職員提議我買魚肝油(omega 3)...
我見除了原味還有橙味...
hee hee 我住在貨品生產地....(norway)

大宅

我女女勁勁勁勁勁勁勁勁勁like smartfish,我會將smartfish當作獎品,食飯乖至有得食.
我女女都幾smart,唔知係咪食咗smartfish嘅關係.
不過唔敢比太多佢食,一來怕EPA過高,影響hormones(聽人講會早熟.) 二來當然係貴啦.

伯爵府

魅力王子

isak
smartfish 不是膠囊~!!!!!是忌廉(cream 狀)~!!!

1小包SmartFish (挪威)有600毫克 Omega-3、230毫克DHA及220克EPA :-
- DHA是構成腦部及視力的主要成份,

- EPA負責功能發展,如幫助腦細胞之間的溝通、情緒控制,以及提升免疫力、心臟健康等。

DHA與EPA能起相輔的作用,所以單是補充其中一種並不足夠,最好同時及持續地攝取。

- Omega 3 有益心臟, 抗抑鬱,屬不飽和脂肪

一日一包 , 香橙忌廉味,「唧」出來食或是伴以麵包、餅乾無腥味.
價錢 : 市面零售價每盒 $268 / 28pcs
做member會平d....

大宅

hello shah
妳可唔可以send o的資料和圖給我看看呀...唔通搞錯左...

洋房

我相信isak可能攪錯了, shah好勁呀, 好了解我地個產品, 一定係同仔仔一齊食SmartFish.....

好多謝shah, annaanna 同 wwcuy既分享呀, shah同annaanna, 請問我可唔可以post埋你地既分享出黎呢?
過左聖誕節之後我就會PM大家^^

isak, 我地個產品係creamy既形式, 好似cream咁, 有橙味, 好香滑架, 好多小朋友一試就食唔停架。由6個月大已經可以食, 不過會建議未夠1歲既由1/3包開始試起, 至於1歲以後, 每日一包就可以, 俾個小貼士你地, 食完飯後食SmartFish效果會最好。仲有呀, 先奇唔好攪亂魚油同魚肝油, 魚油有Omega-3, 魚肝油則有維他命A同D。而SmartFish一包就有600mg Omega-3, 裡面包括230mg DHA同220mg EPA, 對腦部同視力發展好有幫助架, 唔少媽咪都話小朋友食左轉數快左架。

伯爵府

vkmama,
我pm你o既分享會post去邊o架?
想問下,點解你話食完飯食smartfish效果好d 呢?因為平時我都係食飯果陣順便餵埋咋.... 咁飯後幾耐食最好呢
上次去萬x 拎sample,見個packing係2個橙,但係之後訂6盒,個packing 2個橙中間有個檸檬,係咪唔同左味道呢

大宅

真係唔好意思..(搞錯左)..等我一陣去藥房睇下..再問下o的職員先...

伯爵府

魅力王子

vkmama
ok,welcome~可以post我既分享出黎~!
:-P thanks!
isak
smartfish information u can see here

<http://www.baby-kingdom.com/iframe/synco_06sept_landing.php >

大宅

vkmama,

咁請問EPA過多係咪真係會早發育,點為之多呢??

我一向都係比佢飯後食,當飯後甜品.

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

幾多歲先食得?

伯爵府

魅力王子

由6個月大已經可以食
Irene_Lo 寫道:
幾多歲先食得?

洋房

各位媽咪唔好意思呀, 呢排實在太多野做, 咁遲覆大家好對唔住^^

Annaanna, 分享會視乎情況而定, 最起碼會出係bk同埋newsletter內, 有興趣請pm我啦^^ (shak都已經同我地分享左, 遲d post俾大家睇啦)

其實不一定需要很飽, 只需先食少少野就夠。因為當已經食左野打底, 腸胃會有一些分泌來幫助消化, 這時食SmartFish便會吸收得好d, 若果食左少少野再餵smartfish應該無咩問題既。
依家個味道加左少少檸檬味, 會清新d, 味道香d, 小朋友更加鐘意食

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

勁鐘意食SmartFish, 上次萬O正價七折時,忍唔住買咗三盒,都可以食三個月

伯爵府

魅力王子

wa~!
七折$18x can buy la??(正價need $268)
loklokma47 寫道:
勁鐘意食SmartFish, 上次萬O正價七折時,忍唔住買咗三盒,都可以食三個月

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

我個囡就麻麻地鐘意食,但迫佢的話,佢又食甘囉
My Two Princess

複式洋房

我仔仔初初唔鍾意食,食到想作嘔梗,依家就勁勁鍾意食.....

vkmama

請問EPA過多係咪真係會早發育??????????????係咪會影響心臟??????????????

[size=large]請回覆,thx~

洋房

其實外間指EPA令小朋友提早發育是指由植物提煉出來的那一種, 例如月見草油,這是因為由這些植物提煉出來的EPA含有植物雌激素,與女性雌激素類似。而由脂質魚提煉出來的EPA是不會有這樣的影響。
一般來說,小朋友一天最多可以食1000mg(每一包SmartFish含220mg EPA)由魚類提煉出來的EPA, 而大人則一天可食至2000mg。

至於影響心臟,EPA對心腦血管健康都有幫助,不過由於小朋友普遍都不像大人般有高膽固醇、血脂的情況,所以EPA在這方面對大人的幫助較大。
另外,EPA可幫助小朋友腦部更靈活,溝通更靈敏,因此與DHA同樣都重要。

首頁
12345...11

尾頁

跳至