自由報料

跳至

首頁
12345...11

尾頁

伯爵府

魅力王子

Re: 你既bb鐘唔鐘意食SmartFish? 可唔可以分享下?

HALAHA
before vkmama say飯後食SmartFish最好,
因為當已經食左野打底, 腸胃會有一些分泌來幫助消化, 這時食SmartFish便會吸收得好d~! :-P

大宅

醒目開學勳章

Re: 你既bb鐘唔鐘意食SmartFish? 可唔可以分享下?

開左一包吃唔晒,可不可keep,想比仔仔試,可否送個sample比我。smartfish對濕疹bb好不好,可不可以吃?

洋房

我都想知,開左一包吃唔晒,可不可keep,想比仔仔試,可否送個sample比我

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

我仔仔好鐘意食,食

洋房

to bluecloud,

如果你食魚的目的系想吸收DHA, EPA, 咁食SmartFish就得. 以經濟角度看, 食SmartFish可以慳番D錢買三文魚等貴價深海魚, 因為一包SmartFish比到我地的DHA, EPA量, 相等於 8安士重的三文魚 (約$100)。

魚肉(包括淡水魚)有豐富的蛋白質, 可替代猪牛肉等高脂蛋白質.

至於怕唔怕吸收多左呢個問題呢, 其實(Omega 3, DHA, EPA) 比較難在日常飲食吸收到. 只有深水冷凍海洋的脂質魚, 先至含豐富, 淡水魚幾付没有. 除非你每日都食幾磅的三文魚, 否則過量的機會會好少, 如果真的過量, 我地的身體會排出來, 所以好少機會會食過量。

由於smartfish係(Omega 3, DHA, EPA)的補充品, 上面講過我地每日的飲食比較難食到呢種營養, 而(Omega 3, DHA, EPA) 對身體的好處又多, 所以有必要補充. 食smartfish唔使控制其它蔬菜生果食物既份量, 好似平時飲食就咁就ok。

洋房

to littlekwankwanmom,
對呀, 你可以以會員價訂購

洋房

To 卓衝父母
其實魚油對過敏(allergy)情況係會有幫助架,不過如果你既小朋友對魚敏感就唔適宜食。

開左一包食唔晒就最好父母自己幫手食埋佢(對心腦血管好架), 至於sample, 2月8號在萬寧購物會送sample,不過送完即止。由於實在太多父母希望拿到sample,我們將會係2月透過freebies送出, 到時多d留意^^

洋房

TO 跳跳虎
除左幫助轉數方面, 仲可以幫助注專力提高, 你可以留意下佢有無改善到, 我地既SHARING都真係出自有食既父母, 加上好多科學研究都支持OMEGA-3對腦部有幫助, 唔信我都信佢地啦^^

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

咁阿仔d專注力係好

洋房

Dear 跳跳虎

相信好有關係. 因為事實上越來越多專家肯定 OMEGA (DHA, EPA) 對腦部發展, 注注力同埋情緒控制都好有幫助.

[quote]
跳跳虎 寫道:
咁阿仔d專注力係好

洋房

vkmama

唔係日日成有無效用?或效果係埋慢d?
我啊女每次食,(自己成包慢慢即出食) 開頭食好滋味, 到後半部唔食, 我又唔想包底(覺腥), 係埋可以係食之前將部份收入雪柜留下次呢?

複式洋房

我對孖B而家19個月大, 佢地近呢兩個月成日傷風同感冒, 我個醫生朋友對我講, 叫我試下食魚油丸, 不過市面上好多牌子, 都唔知邊隻好, 上bk見到你地講SmartFish, 我都想買比孖B試下. 我都想搵人share, 因為未試過, 唔敢買太多, 因為好似得一年有效期, 如果你order, 可唔可以我地share, 請pm我.

男爵府

我個女都係唔鍾意食......上次去聽Smartfish講座時,我問個女職員,佢話可以食剩放入雪櫃keep一兩日.....
乜唔係架咩?
本人好想知道,thanks!

大宅

腥 and creamy not good taste.

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

起初我仔仔都唔鐘意食,我話比佢知食

男爵府

我想訂,有冇人可以一齊訂

洋房

請問bb 有g6pd 可否食smartfish

禁止訪問

大宅

我想問食左係咪好d?大仔未試過,唔知鍾唔鍾意,同埋我仲有個細仔2歲可以食嗎? ?-(

伯爵府

魅力王子

karafai
my son also has G6PD,can eat~
he aready eating about 4months :-P
karafai 寫道:
請問bb 有g6pd 可否食smartfish

首頁
12345...11

尾頁

跳至