親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

日本富士急

Hi All

I'll travel to Tokyo with my family on X'mas. I'm planning to go Thomas Land & Hamtaro in 富士急.
Anyone who has went there, pls let me know more information.

Thanks
Swwm

別墅

Re: 日本富士急

請問哈姆太郎 and thomasland是否另外買票?

大宅

我今年6月去過,跟旅行團去,玩每個遊戲要另外俾$,大概係 Yen 200@。不過聽講有全包套票賣。

公爵府

好媽媽勳章

swwm,
哈姆太郎 and thomasland是在富士急樂園內,
你一係只買入場票(成人1200yen), 再入到去逐樣玩先遂樣比 $$
一係買pass(成人4800yen) 包你十幾樣game 任玩,
自已look look邊樣岩你
http://www.fujikyu.co.jp/fuji-q/information/price_index.html

別墅

Phoebepanpan

Thank you very much!

睇完你的東京,大阪富士山十日自由行,真的獲益良多!
另外,我想問問,買pass(成人4800yen) 包你十幾樣game 任玩,呢十幾樣game是否cover所有哈姆太郎 and
thomasland的game?
還有這個Kawaguchi-Ko Music Forest Ukai Museum好似好值得去?

phoebepanpan 寫道:
swwm,
你一係只買入場票(成人1200yen), 再入到去逐樣玩先遂樣比 $$
一係買pass(成人4800yen) 包你十幾樣game 任玩,
http://www.fujikyu.co.jp/fuji-q/information/price_index.html

公爵府

好媽媽勳章

swwm ,
我記得pass 係包thomasland & 哈姆太郎內絕大多數game, 除下某d 特別另比$$, 你可睇下網頁.

Kawaguchi-Ko Music Forest Ukai Museum 入場好似1000yen , 一家三口入場其實都好貴, 但裡面又真係好靚, 同埋好多唔同類型既音樂盒, 如果你行程冇咩特別地方要去, 一去無妨,

侯爵府

swwm,

我今年年初去完, 買pass 係可以玩晒園內既game, 包括thomas land 同哈姆太郎. 買pass 抵d 因thomasland內有好多game 要大人陪先可以玩, so suggest 大人都買pass.除非你唔諗住配玩game

大宅

phoebepanpan,

請問:如我們2大1 小去富士急樂園玩,淨買1大1 小pass+1大入場票,可否兩個大人"輪流"陪小朋友玩呢? (因需另外一個大人在外拍照)

swwm,

別墅

你們會否在HK買定飛?

zitaii 寫道:

請問:如我們2大1 小去富士急樂園玩,淨買1大1 小pass+1大入場票,可否兩個大人"輪流"陪小朋友玩呢? (因需另外一個大人在外拍照)

[quote]
swwm,
[/quote]

男爵府

個pass要影相,唔可以換人架!

公爵府

好媽媽勳章

zitaii 寫道:

係唔可以, 但我就係咁偷雞做
我老公買入場票, 我同阿仔買pass,
佢地睇pass 好求其. 反轉冇相果邊比佢睇就可以上去玩

別墅

果度好凍喎, 小心d呀!

上個禮拜先從東京返黎, 本來都想去, 但係天氣太凍了, 最後cancelled 了.

別墅

宜家Q-Pack (來回巴士+FreePass) 做緊特價5500Yen, 可以去到新宿至買.

--> http://www.highwaybus.com/

大宅

好媽媽勳章

我果次去落雪,好多機動遊戲都無得玩
快樂可人兒
:-DResults:

大宅

CTLO,
thanks報料!
但我會跟團去,所以應該用唔著 Q-Pack個discount,富士急好凍呀? 知唔知幾多度到呀? 小朋友唔知要著d乜先可保暖而又唔"雍腫"呢?
CTLO 寫道:
宜家Q-Pack (來回巴士+FreePass) 做緊特價5500Yen, 可以去到新宿至買.

--> http://www.highwaybus.com/

大宅

哦!原來正式來說係唔可行既,咁唔緊要la,其實去旅行都預左要駛d錢,但我係你個blog上見寫有discount買pass,唔知一月有冇呢個優惠呢? thanks!

係唔可以, 但我就係咁偷雞做
我老公買入場票, 我同阿仔買pass,
佢地睇pass 好求其. 反轉冇相果邊比佢睇就可以上去玩

大宅

swwm,
可以嗎?
swwm 寫道:

你們會否在HK買定飛?

洋房

上網見富士急個網就話6度囉!
:-D ;-) 8-) :-? :weapon: :weapon: :weapon: :party: :party: :party:

別墅

thank you very much!!!
CTLO 寫道:

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

phoebepanpan ,
請收pm!謝謝!
My Two Princess

首頁

尾頁

跳至