夫婦情感

跳至

首頁
23456...10

尾頁

伯爵府

引用:我結婚四年..有個bb差唔多四歲..宜家肚入面

原帖由 bebe-ling 於 13-09-01 發表
我結婚四年..有個bb差唔多四歲..宜家肚入面有佐7個月。俾我發現老公同另一個女人已經交往佐半年...呢半年佢 ...
依s甘既男人, 返尼都唔駛恨!!

男爵府

我結婚四年..有個bb差唔多四歲..宜家肚入面有佐7個月。俾我發現老公同另一個女人已經交往佐半年...呢半年佢 ...
呢D男人真係唔死都冇用,呢d小三放長雙眼睇佢幾時有報應:censure

男爵府

回覆:打擊太大..不知去向

首先冷靜自己,
你怕佢唔要d小朋友,但你唔冷靜,都唔係對小朋友好,
你唔洗旨意佢會返轉頭,
首先問下自己,你到底驚乜?

你有半層樓係手,錢方面ok,
你怕影響小朋友? 起碼仲有你錫佢地,
你唔想冇左個老公? 佢咁賤唔要都罷!

你要堅強呀! 呢度大把人撐住你!
你控制唔到個賤老公回頭,
但你可以控制自己,唔好再諗咁多,
人係為自己而生存,
同你有血緣關係的,係你對仔女,
並唔係你老公,
為肚裏面bb好,就一定要冷靜

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:bebe-ling 的帖子

你老公真PK, 你要自己顧住自己身體呀!

禁止訪問

引用:佢話唔會俾一分錢我..我產檢生活費都無''層

大宅

你要冷靜 媽媽最強 好似柏芝話做左媽媽要以小朋友為中心 小朋友最重要 好好休息把精神放在小朋友同好好計劃争取最好生活 將來生活一定美好

別墅

引用:佢話唔會俾一分錢我..我產檢生活費都無''層

佢話唔會俾一分錢我..我產檢生活費都無'層樓系聯名..我話賣!佢話間屋我無份供,唔系我架!我情緒好唔穩定 ...
哇,佢真系世紀賤男,
你一定要忍一忍,努力搜集佢通姦證據,離婚一定要佢比膳養費

仲有,層樓聯名,你有一半業權,就算你一亳子都無供過,你都有一半,層樓賣左,你系有得分一半架,信我,吾好比佢大到

子爵府

畀面勳章

引用:我以為我可以好堅強..但我都系喊唔停,我胎

我以為我可以好堅強..但我都系喊唔停,我胎動多佐好多!唔知道系米影響佐細b。我喊佐好耐,大仔又發燒,但 ...
大仔好生性,媽媽你要堅強呀!!!
食唔落嘢,都食下稀粥,飲多d水啦,辦法總比困難多!!!

別墅

搵屋企人或朋友傾下,5好收埋呀,你大細bb都好需要你架,5好嚇親佢地,一定要好好愛惜自己5好5食嘢!

子爵府

育兒性格勳章

集齊佢偷食證據,萬一真係要離婚,攞多d贍養費

男爵府

BK Milk勳章

咁賤嘅男人不值得你自己唔開心,自己要努力捱過去,同個小朋友開心活著,我哋一齊支持你!
Charmmy is DADA, MAMA's Darling.
Charmmy is 18 months aged.
Charmmy Likes To Play With DADA & MAMA.
Charmmy Has 2 Bowls Of Rice Everyday.
Charmmy Likes To Eat Bananas And Bread.
Charmmy, DADA, MAMA Love You All The Time.
Charmmy Starts To Said "MA" November 27.
Charmmy Starts To Stand On The Bed In December.
Charmmy Travels To Singarpore In March 2010.
Charmmy Walks By Herself In April 2010.

大宅

你要自己顧住自己身體呀,加油

男爵府

BK Milk勳章

唔好再喊,嚇親個仔呀,同埋會影響個胎呀!

複式洋房

引用:我以為我可以好堅強..但我都系喊唔停,我胎

我以為我可以好堅強..但我都系喊唔停,我胎動多佐好多!唔知道系米影響佐細b。我喊佐好耐,大仔又發燒,但 ...
吾好再喊啦,幾年後回望, 你就知道自己有幾儍。吾好再為個賤男浪費任何時間和眼淚。你現在的時間好寶貴,要照顧細仔,仲有肚內的baby。堅強d啦。講真,我和ex分開了年多,現在回望,那些眼淚是白流了,他 根本不關心也不愛。現在就算他死了,我也不會流一滴眼淚。現在我已遇到對我好的男人,生活也好開心,所以你不要放棄吖,時間和天父可以治療一切的傷口。

pinky30312    發表於 13-9-3 16:16

複式洋房

引用:佢話唔會俾一分錢我..我產檢生活費都無\'\'層

佢話唔會俾一分錢我..我產檢生活費都無'層樓系聯名..我話賣!佢話間屋我無份供,唔系我架!我情緒好唔穩定 ...
首先感情上,你真係要對呢個人死心,已為人父都可以咁無責任感既根本唔係男人!

錢同樓方面,我朋友有經驗。
你要搵律師約佢同佢律師坐底談判。
你要訂好自己要爭取既條款,你應清楚佢既收入同資產,衡量佢可以承擔得起既代價,因佢係通姦,佢無bargaining power,盡量令佢一個月得返幾千蚊洗慘過綜援。一來係佢既報應,二來睇佢無錢係咪條女養返佢。

1. 樓係你同仔女住緊既,佢係無權收,你可要求佢繼續供添,甚至要求佢除名。

2. 你係可以要求足夠你兩個仔女既生活費至佢地十八歲,而且係隨通脹調整。如果你証明到佢通姦令你抱讓,不能工作,可要佢俾埋你既生活費(當然你要睇佢收入承唔承擔得到)

3. 如果你係一直無做野全心為佢照顧呢個家,你可以要求分佢一半身家,但一切要快,唔好俾佢調走任何資產!

4. 要佢買保險,受益人寫你仔女,佢有咩事你地都有保障。

記住要堅強!

複式洋房

你要撐住,雖然而家條路難行,但我信有一日當你兒女大個時,就會保護你,照顧你。最重要唔好諗埋一面,萬大事有解決方法,努力

別墅

見到大仔甘懂事應該好心酸,希望你堅強渡過,穩身邊既親人幫下手,保重身體。

侯爵府

睛靈勳章

你c6冷血架!如真係離婚,他要留番間屋比你地三個住!

禁止訪問

男爵府

咁仆街既男人都有。。。

首頁
23456...10

尾頁

跳至